İstediğiniz herhangi bir dosyayı ve klasoru secip bu seciminize bir değer atıyorsunuz. Orneğin surekli League of Legends oynayan biri olduğunuzu varsayalım. Oyunun kısayol tuşunu secip "LOL" isminde bir değer girip Ekle butonuna tıkladığınızda Calıştır menusune kısayol eklemiş oluyorsunuz. O andan itibaren Calıştır menusune "LOL" yazıp oyununuzu acabilirsiniz. Eklemiş olduğunuz butun kısayolların listesini gorebilirsiniz, sistemde varsayılan olarak ekli olan kısayolları da gorebilirsiniz, eklediğiniz kısayolları yedekleyip daha sonra (orneğin bilgisayarınıza format attığınızda) bu yedekten ayarlarınızı geri yukleyebilirsiniz. Kırmızı, mavi ve yeşil olmak uzere uc ayrı renk seceneği de ekledim. Programın genel goruntusu şu şekilde:
Programda gormuş olduğunuz butun yazıların yazı tipi Product Sans ailesinden. Yani bilgisayarınızda bu yazı tipi yuklu değilse program duzgun gorunmeyebilir. Programı portable olarak yayınlamayı duşundum fakat yazı tiplerinden dolayı setup hazırlamaya karar verdim. Setup dosyasından programı yuklediğinizde programla birlikte aynı zamanda yazı tipleri de bilgisayarınıza yukleniyor. Bu nedenle programı surekli kullanmayı duşunuyorsanız setup dosyasını yanınızda taşımanızı oneririm.
Bilmeniz gereken bir diğer husus ise klasorlerle ilgili. Calıştır menusune normalde klasor kısayolları eklenmiyor. Windows buna izin vermiyor. Ben buna şu şekilde cozum buldum. Bir klasor eklemek istediğiniz zaman programın kurulu olduğu yerde o klasoru acmaya yarayan bir CMD kısayolu oluşturuluyor ve bu kısayol Calıştır menusune ekleniyor. Yani bu program aracılığı ile Calıştır menusune bir klasor kısayolu ekledikten sonra programın yuklu olduğu yeri değiştirirseniz (programın klasorunu başka bir yere taşırsanız) bu klasor kısayolları calışmayacağı icin tekrar eklemeniz gerekecektir.
Programla ilgili geri donuşlere acığım. Aklınızdaki her şeyi dilerseniz bana iletebilirsiniz. Mail adresim: [email protected]
Yoneticilerden de bir ricam var. Technopat Sosyal'de ustte bulunan İndir menusu altında Paylaştığım yazılımlar isminde bir secenek var. Bu kısımda nasıl yazılım paylaşabilirim, veya bu programı İndir bolumune ekleyebilir misiniz? Şimdiden teşekkurler.
Arkadaşlar hemen indirme linkini paylaşıyorum. İnternette sadece iki forumu aktif olarak kullanıyorum. Birisi TNCTR, diğeri de burası. Fakat TNCTR'de boyle bir makale acmıcam. Bunu sadece Technopat'da yayınlıyorum. Başka bir yerde gorurseniz onu ben yayınlamamışımdır. Bilginiz olsun.
İndirme linki:
Calıştır'a Ekle v1.0.exe
Not: Ekle butonuna tıklamanıza rağmen ekleme yapmıyorsa programı yonetici olarak calıştırın.