MSI B450-A PRO BIOS Ayarı Tavsiyesi
Sistem & Ofis Programları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Sistem & Ofis Programları
- MSI B450-A PRO BIOS Ayarı Tavsiyesi
-
14-10-2022, 13:14:40İşlemci R5 3600(stok fan), RAM G.Skill Ripjaws V 3200 MHz sistemim var. BIOS ayarları icin soru sormak istiyorum. İlk başta BIOS'da yaptığım ayarları belirtiyim. UEFI/CSM gibi bir ayar vardı onu sadece UEFI yaptım. (UEFI kurulum Windows kullanıyorum) XMP aktifleştirdim. Bir de Game Boost'u acmıştım ama BF1 oynarken işlemci sıcaklığı 77-78 derece civarındayken bilgisayar dondu ve sistem kendine reset attı bu yuzden o ayarı kapadım. Net'ten araştırdığım kadarıyla Ryzen işlemciler overclock yapılınca BF'de hata verebiliyormuş herhalde ondan oldu emin değilim. Diğer tum ayarlar default neyse o şekilde kullanıyorum. BIOS'dan başka yararlı ayarlar varsa onları soylerseniz sevinirim. Fast Boot ozelliği vardı ama ben BIOS'da bulamadım neden bilmiyorum. Secure Boot var ama o ayrı bir şey galiba. Bir de Memory TRY It diye RAM icin overclock ayarları var galiba ama tam bilmediğim icin kurcalamadım. Bunlar dışında PBO gibi işlemci ayarları var ama detaylarını bilemediğim icin bilgili kişilerden BIOS ayarı tavsiyeleri bekliyorum.