Burun ameliyatları lokal anestezi ve genel anestezi ile yapılabilir.Ancak ben aksi bir durum olmadığı surece hastalarıma genel anestezi ile ameliyat olmalarını tavsiye ediyorum.Burada benim icin hastamın konforu cok onemli ve eğer hastam konforlu bir anestezi alırsa bende ameliyata daha rahat konsantre olabiliyorum.
Ameliyat gunu ; hastanede ameliyat odasına alındıktan sonra,uygulanacak olan cerrahi işlem sırasında yapılanları hissetmemeniz ve hatırlamamanız amacıyla size, genel anestezi uygulanacaktır. Bu uygulamalar bilimsel ve etik olarak tum dunyada kabul edilmiş uygulamalardır. Sizi, operasyon icin ameliyat oncesi ameliyata hazırlık amacıyla hazırlık bolumune getirdiklerinde,ameliyat salonuna alınmadan once,anestezi uzmanı uygun gorecek olursa bir ilac verilecektir. Bu ilac, ağız kuruluğu, gecici unutkanlık ve uyku hali yapabilir.
Daha sonra ameliyat salonuna alınacaksınız ve bu sırada;
Kalbinizin durumunu değerlendirmek icin EKG elektrodları vucudunuza yapıştırılacak,
Serum takılması icin damarınıza ozel bir iğne ile girilecek,
Parmağınıza, kanın oksijenlenmesini gosteren bir cihaz takılacak,
Kolunuza tansiyon aleti bağlanacaktır.
Bunların dışında anestezi uzmanının gerekli goreceği ozel uygulamalar yapılabilir. Eğer yapılacaksa bu uygulamalar hakkında size detaylı bilgi verilecektir. Damarınıza takılan iğneden verilecek ilaclarla veya maskeden solutulacak oksijen ve anestezik ilac karışımı ile uyumanız sağlanacak, gerekirse ilaclarla solunumunuz durdurularak aletler yardımıyla kontrol edilecektir. Bu işlemleri hatırlamayacaksınız. Solunum kontrolu icin gerekli goruluruse soluk borunuza takılacak olan tup yoluyla oksijen ve anestezik ilac verilmesine devam edilcektir. Bu işlemlerden sonra ameliyata başlanmasına izin verilecektir.
Ameliyatınız suresince yaşamsal fonksiyonlarınız surekli olarak izlenecektir. Gerektiğinde ilac uygulama ve duzenlemeleri yapılacaktır. Yapılan tum işlemler, “Anestezi İzleme Formuna” kaydedilecektir.
Operasyon bittikten sonra, size verdiğimiz oksijen dışındaki ilacların uygulanması kesilir. Bazılarının etkilerini ortadan kaldıran ilaclar verilir. Eğer takılmış ise boğazınızdaki tupu cıkarılır. Durumunuzu takip icin uyanma odasına alınırsınız. İyice uyandığınıza karar verildikten sonra yatağınıza gonderileceksiniz.
[h=2]İstanbul Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Anestezi hakkında bilinmesi gerekenler
Sağlık0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Anestezi hakkında bilinmesi gerekenler