Basın mensuplarıyla buluşan Goztepe Kulubu Başkanı Rasmus Ankersen, "Tekrardan İzmir'den 2 ya da 3 kulubu Super Lig'e kazandırmak guzel olacaktır" dedi.
İzmir Spor Kulupler Birliği Vakfı'nın (İZVAK) organizasyonunda İzmir Ticaret Odası'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Goztepe'nin yeni başkanı Rasmus Ankersen, Turkiye'de yatırım yapmalarının sebeplerinden birinin de İzmir ve Turk futboluna katkı sağlamak olduğunu soyledi.
Ankersen, uzun vadeli projelerinin olduğunu belirterek, "Tabii ki de ilk yıl cok buyuk bir oğrenme ve tecrube olacak bizim adımıza. Hala daha yolun başındayız. Başta Mehmet Sepil olmak uzere buradaki herkesin katkısıyla beraber aslında bu işi başaracağız ve istediğimiz noktaya ulaşacağız. Cok heyecanlıyım burada bulunmaktan. Tekrardan İzmir'den 2 ya da 3 kulubu Super Lig'e kazandırmak guzel olacaktır. 5 yıl sonra burada tekrar oturduğumuzda bunu başardığımızı goreceğiz" ifadelerini kullandı.
Secme şansı olsa bu sezon Super Lig'e yukselmek isteyeceklerini aktaran Ankersen, "Benim buradaki ana amacım bir başarı oluşturmak. Amacımız once altyapıyı oluşturmak ve buradaki basamakları cıkarak amacımıza ulaşmak" diye konuştu.
Ankersen, kuracakları altyapı sistemiyle 2030'da Goztepe'den birkac futbolcunun A Milli Takım'da mucadele etmesini hedeflediklerini, futbol takımlarının performansından memnun olmadığını aktararak, "Ligde konumumuz iyi değil ama bu bizde telaş yaratmadı. Zamanla daha iyi olacağımıza inanıyorum" cumlelerine yer verdi.
Goztepe Kulubu Yonetim Kurulu Uyesi Mehmet Sepil ise Torbalı'da yapmayı duşundukleri altyapı tesisinin ilk etabını başlatma kararını aldıklarını dile getirerek, "İlk etapta 4 saha ve futbolcuların kalabileceği bir yer inşa edeceğiz" dedi.
Goztepe'nin , Spor Toto 1. Lig'de olmasına ve ligdeki konumuna rağmen mac başına ortalama taraftar sayısının 10 bin civarında olduğunu ifade eden Sepil, bu ortalama ile Super Lig'deki bircok takımı bile geride bıraktıklarını sozlerine ekledi.
İZVAK Yonetim Kurulu Başkanı Ali Erten de İzmir'de hicbir şehirde olmayan bir birlikteliğin bulunduğunu vurgulayarak, "Bunu daha cok geliştirmek icin caba harcıyoruz ve harcayacağız. Aynı şehirdeki kuluplerimizle bir olup guclu bir İzmir oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.
Toplantıya Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yonetim Kurulu Uyesi Talat Papatya, Altay Kulubu Başkanı Ayhan Dundar, Altınordu A Takım İdari Direktoru Barış Ertosun, Ekmas Sportif Faaliyetler CEO'su Barış Orhunbilge, Menemen FK Başkanı Bahri Ekmekcioğlu ve TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş da katıldı.
Goztepe Başkanı Rasmus Ankersen'den Super Lig acıklaması
Spor Haberleri0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Goztepe Başkanı Rasmus Ankersen'den Super Lig acıklaması