Alacak verecek davası olumle bitti... Adana'nın Seyhan ilcesindeki Şeyhmus Doğan'ın yeğeni H.D., kısa bir sure once Muslum Turğay'dan 20 lira değerinde hırdavat malzemesi aldı. Kısa zaman icerisinde borcunu odeyeceğini soyleyen H.D., 10 bin lirasını odedikten sonra kalan parayı vermedi. Bunun uzerine Turğay, şahsı tehdit etmeye başladı. Sonuc alamayınca kardeşi Esmer Turğay ile birlikte H.D.'nin evinin onune gitti. Burada H.D.'nin aynı yerde oturan amcası Şeyhmus Doğan ile akrabaları sokağa inince taraflar arasında tansiyon yukseldi. Adana'da alacaklısını olduren saldırgan tutuklandı ViDEO Duruma ofkelenen Muslum Turğay tabancayla ateş actı. Başına isabet eden kurşunla yaralanan Doğan, kanlar icinde yere yığıldı. Bu anlar, sokaktaki guvenlik kamerasına anbean yansıdı. Cevredekilerin ihbarıyla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk mudahalesi yapılan Doğan, ambulansla hastaneye sevk edildi. Doğan, tedavi gorduğu hastanede tum mudahalelere rağmen 12 Ekim akşamı yaşamını yitirdi. Ote yandan Cinayet Buro Amirliği ekipleri, kacan şuphelilerin Pozantı ilcesindeki yayla evinde saklandığını belirledi. Adrese operasyon duzenleyen polis, Muslum ile kardeşi Esmer Turğay'ı gozaltına aldı. Emniyete goturulen Muslum Turğay ifadesinde, "Telefonla arayıp, paramı istedim. İstediği gun odeyeceğini soyleyip, kufretti. Ben de konuyu konuşmak icin evine gittim. Kalabalık bir şekilde dışarı cıkınca, kendimi korumak icin ateş actım." dedi. DHA'nın aktarımına gore; emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muslum Turğay, cıkarıldığı hakimlikce tutuklandı, Esmer Turğay ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.