Konya Buyukşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dunya genelinde 240 binden fazla yerel yonetimin temsil edildiği Birleşmiş Kentler ve Yerel Yonetimler Dunya Teşkilatı Başkanlığı ’nın 2023 yılında başkanlığını yapacak. Guney Kore ’nin Daejeon şehrinin ev sahipliği yaptığı UCLG Dunya Yerel ve Bolgesel Liderler Zirvesi ’nde, 7 bolge teşkilatından katılan uye belediyelerin yaptığı secim sonrası; Konya Buyukşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Guney Kore Daejeon Buyukşehir Belediye Başkanı Jang-Woo Lee, Uruguay Montevideo Buyukşehir Belediye Başkanı Carolina Cosse ve Hollanda Lahey Buyukşehir Belediye Başkanı Jan Van Zanen ’in birer yıl UCLG Başkanlığı yapması icin fikir birliğine varıldı. Buna gore Konya Buyukşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyet ’in kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında Dunya Belediyeler Birliği Başkanı olarak gorev yapacak. Zirvede bir konuşma yapan Konya Buyukşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kendisine dunyanın en buyuk yerel yonetim teşkilatı olan UCLG catısı altında tum insanlığa hizmet etme fırsatı verildiği icin tum teşkilat mensuplarına teşekkur etti. Tum dunyanın barışa, huzura ve adalete en cok ihtiyac uyduğu bir donemde; UCLG olarak daha fazla barış istemekten hicbir zaman geri durmayacaklarını ifade eden Başkan Altay, “Sahip olduğumuz dayanışma ruhu, guzel bir gelecek inşa etmeyi en buyuk amac olarak goren bizler icin guc kaynağı olacaktır. ‘Bir ’ olarak; daha surdurulebilir, daha barışcıl ve daha adil şehirlerin yaygınlaşmasını sağlamak en oncelikli hedefimizdir.” diye konuştu. Catışmaların arttığı ve paylaşma duygusunun azaldığı dunyada, masum insanların daha fazla acı cekmesine sebep olan ve olabilecek her şeyin kararlılıkla karşısında duracaklarını vurgulayan Başkan Altay, şoyle devam etti: “Tum bunları ivedilikle yerine getirmek icin surdurulebilir cozumler uretebilme kapasitemizi artırmamızın kacınılmaz bir adım olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Ben de UCLG Başkanı olarak, her alanda edindiğim tecrubeleri paylaşmaktan ve UCLG ’nin sahip olduğu değerleri her platformda savunmaktan asla geri durmayacağım. Bugun ne kadar yorulursak, yarınlarımızın da bir o kadar guzel olacağına dair inancım tamdır. Bu salonda olan ve UCLG catısı altında bizi farklı ulkelerden izleyenlere bir mesaj vermek istiyorum. Bizler birbirimize aynı goz hizasından bakmalıyız. Kimsenin bir başkasına bir ustunluğunun olmadığı dunyada barış daha kolay sağlanacaktır. Ben bu amac uğrunda calışmaya devam edeceğim.”
2023 yılının Turkiye ’de Cumhuriyet ’in 100 yılı olarak kutlanacağını hatırlatan Başkan Altay, “Turkiye Cumhuriyeti ’nin 100. Yılında UCLG Başkanlığını yapacak olmanın gururunu yaşıyorum. 2023 yılında Turkiye ’de yapacağımız UCLG Dunya Konseyi ’ne de sizleri davet ediyorum. Bu onemli vazifeyi şahsıma tevdi ettiğiniz icin sizlere gonulden teşekkur ediyorum.” ifadeleriyle sozlerini tamamladı.