Galatasaray ’ın sezon başında kadrosuna dahil ettiği Dries Mertens ve eşi Katrin Kerkhofs, sarı-kırmızılı kulup televizyonuna acıklamalarda bulundu. Turkiye ’yi ve İstanbul ’u cok sevdiğini dile getiren Mertens, "
Turkiye ’ye ilk geldiğimizde muhteşem bir atmosferle karşılandık. Turkiye ’yi ve İstanbul ’u cok sevdik. Buraya geldikten sonra da hemen ev bakmaya başladık ve şu anda muhteşem bir yerde yaşıyoruz." diye konuştu.

Cocuk sahibi olmanın hayatında onemli değişiklikler yarattığını dile getiren Dries Mertens,
"Cocuğumuzun hayatımıza girmiş olmasından dolayı cok memnunum. Daha once eve geldiğim zaman eşim vardı, tabi ki eşimi gormekten dolayı cok mutluluk duyuyorum ama artık bebeğimiz de var. Bu beni insan olarak cok fazla değiştirdi." dedi.

Napoli'deki lakabının Ciro olması hakkında oyuncumuz,
"Ciro, Napoli ’de aslında Napoli ’lere verilen bir lakapmış, benim de lakabım Ciro ’ydu. Orada 9 sene yaşadıktan sonra oradan bir hatıra olsun istedik ve bunun icin de oğlumuzun ismini Ciro Romeo koyduk." acıklamasını yaptı. Katrin Kerkhofs,
"Belki iki sene burada yaşadıktan sonra da oğlumuza Mehmet ismini de verebiliriz. Dries cok mukemmel bir baba, geldiğinizde de gorduğunuz gibi oğluyla cok ilgileniyor, biberon dahi veriyor. Onun haricinde surekli onunla zaman gecirmeye calışıyor, ona bakıyor belki şakayla karışık baba olarak eş olmaktan cok daha iyi (şaka yapıyor)" dedi.