Elazığ'da 46 yaşındaki Muruvvet Burhan, genelde erkek mesleği olarak bilinen kasaplığa el attı. Elazığ şehrinin ilk ve tek kadın kasabı olmasıyla bilinen ve yaklaşık 25 yıl boyunca bir fabrikanın kasap reyonunda calışan kadın, şimdilerde eşiyle birlikte 4 yıl once actığı kasap dukkanını işletiyor. Dukkana giren muşteriler, kasap kadını karşılarında gorunce ilk başta şaşırırken, işinin ehli olduğu anlaşılınca kendisini takdir ediyor. Muruvvet Burhan her ne kadar kasapcılık yapsa da; kırmızı et, tavuk ve balık gibi urunleri tuketmiyor ve kendisi vejeteryan kasap ozelliğiyle dikkat cekiyor. Dukkanı acarken eşinden buyuk destek gorduğunu belirten Burhan,
"Eşimle birlikte daha once bir fabrikada et ve sucuk reyonunda calışıyorduk. Daha sonra karar verdik ve 2018 yılında kendi işletmemizi kurduk. Elazığ ’da Tevfikiye Camii civarında calışıyoruz. İşlerim guzel, memnunum. Muşterilerimizle beraber cok guzel vakit geciriyoruz. Yemek ve et satışlarımız iyi. Eşimle birlikte burayı idare ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İHA'nın haberine gore, dukkana gelen muşteriler karşılarında kadın kasap gorunce işletmelerine gonul rahatlığıyla gelmelerinden dolayı mutlu olduğunu belirten Burhan, "
Muşterilerimiz işletmede kadının calıştığını gorunce daha bir rahat geliyorlar. Ozellikle kadın muşterilerimiz dukkana daha rahat bir şekilde gelebiliyorlar. Bir de el lezzeti ve titizlik konularında daha bir guven ve samimiyetle işletmemize geliyorlar. Ayrıca ben kasabım ama et hic tuketmiyorum. Ne et ne balık ne de tavuk tuketiyorum." dedi.