Anal bolge, gerek kas yapıları ve gerekse sinirleri acısından dikkatli olunması gereken bir bolgedir. Anal bolgede kızarıklık, icinde sıvı izlenimi veren şişlik “Anal Apse”yi tarif eden verilerdir. Bu hastalık; acil cerrahi yaklaşım gerektiren proktolojik hastalıkların başında gelmektedir. Aksi takdirde telafisi zor olan durumlara yol acabilmekte ve uzucu sonuclar doğurabilmektedir.
Hastalarımız bu hastalığı tarif ederken; “Yuruyuşlerimi ağrıdan dolayı ordek yuruyuşu şeklinde yapıyorum.”, “Anal bolgemde ileri derecede hassasiyet, ağrı ve ateş hissediyorum.” ve “Otururken ve buyuk tuvalet cıkarırken gucluk cekiyorum.” gibi ifadeler kullanmaktadır.
Hastalığın tedavisi kesinlikle antibiyotikler değildir. Cunku antibiyotikler boşaltılmamış apsenin icine ulaşamamaktadır. Yaptığımız tedavi ile apse boşaltılıp temizlenmektedir. Ardından uygun antibiyotik tedavisi, boşaltım işlemi sonrası tedaviye eklenmektedir. Sonucta hastalar, belirtilen şikÂyetlerden kurtulmuş bir bicimde sağlıklı hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmektedir.
[h=2]Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Anal apse(makat apsesi) tanı ve tedavisi
Sağlık0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Anal apse(makat apsesi) tanı ve tedavisi