Universal Boxing Organization (UBO) ve Turkiye Profesyonel Boks Federasyonu tarafından Trabzon'da duzenlenen Dunya Boks Şampiyonası'nda gorevli hakem Nazan Savaş, eşi milli boksor Muharrem Savaş, cocukları Mert Poyraz ve oğlu Alp Ruzgar ile İstanbul'dan kente geldi. Dilara Yucel ile Grace Mwakamele ’nin dunya kemeri musabakasını yoneten Savaş, mac sonunda tribunde sandalye uzerinde uyuyakalan, losemi tedavisi goren oğlu Alp Ruzgar ’ın yanına koşarak uzerini orttu. Bu anlar ise gorenleri duygulandırdı. Boksla ​11 yaşındayken ilgilenmeye başladığını soyleyen Nazan Savaş, "Ailemizdeki 5 kardeşten tek kız cocuğu benim. Babam hepimizi boksa yazdırdı. Kardeşlerim bıraktı ama ben vazgecmedim ve ilk senemde Turkiye şampiyonu oldum. Boksta 2 Turkiye şampiyonluğu, 2 kez de ikinciliği yaşadım. Evlenip doğum yaptıktan sonra dovuşemeyeceğimi duşunup boksu bıraktım. Hakemlik yapmam icin teklif geldiğinde bokstan kopmamak icin eğitim alıp hakem oldum." diye konuştu. Oğlu Alp Ruzgar'a 1 yıl once losemi teşhisi konulduğunu soyleyen Savaş, "Teşhis konulduğu zaman cok uzulmuştuk ama cesur yurek oğlumun savaşı bizi de savaştırdı. Onun gucu bize guc verdi. O kadar zorlu şeye rağmen oğlum cok guclu bir cocuk. Artık yoğun kemoterapi tedavimiz bitti. İdame protokolu olarak hap ile tedavisi suruyor. Oğluma losemi teşhisi konulunca 1 sene boyunca her şeyden uzaklaşıp sadece oğlumla ilgilendim. Her şeyimde onceliğim cocuğum oldu. İşimi de bırakmak istemiyordum. Kemoterapi bitip tedavi normale donunce oğlumla birlikte ringlere dondum." dedi. Musabakayı yonetirken oğlunun uyuyakaldığını anlatan Nazan Savaş, "Bir yandan mac yonetirken diğer yandan gozum oğlumdaydı. Eşim de yanımızdaydı ama uzerinin acıldığını gorunce mac biter bitmez yanına gidip uzerini ortmuştum. O sırada insanların dikkatini cekmiş. Buyuk oğlum ringlerde buyudu, Alp Ruzgar ’ı da ringlerde buyuteceğim. Alp Ruzgar zaten boks maclarını cok seviyor. Boks hakemi olarak insanlara ornek olabilmem cok hoşuma gitti, cok guzel iltifatlar duydum. Hakemliğin yanında boks ve pilates dersleri de veriyorum. Hem spordan hem hakemlikten hem de ailemden kopmuyorum. Cocuklarımın ikisi de aynı tarihte doğdu. Bugun Alp Ruzgar 3, Mert Poyraz ise 11 yaşına girdi. Gecen yıl doğum gunu cok buruk gecmişti. Bir oğlum hastanede, diğer oğlum evdeydi. Bu sene doğum gununu daha mutlu gecireceğim. Alp'in 1 yıldır suren losemiyle savaşında gong sesini duymamıza az kaldı. Losemiyle savaşımız bittiğinde oğlum altın kemeri kazanacak ve ringlerde buyuyecek." diye konuştu.