Merhaba arkadaşlar. Harici SSD diskime Rufus ile Windows kurmak istiyorum. Fakat birkac Windows 11 ISO dosyası ile denememe rağmen surum secimi ekranında ISO'daki ilk sırada yer alan surum gozukmuyor. Son sırada yer alan surum ise 2 defa gozukuyor.

Windows 11 Home ve Pro iceren ISO ile deneyince surum secim ekranı şu şekilde oluyor;

Gorduğunuz gibi Home surumu gozukmuyor. Pro surumu ise 2 defa listeleniyor.
Windows 11'in Home, Pro, Enterprise, Pro for Workstations, Home Single Language ve Enterprise Multi-Session surumlerini iceren ISO ile deneyince de surum secim ekranı şu şekilde oluyor;

Burada ise yine Home surumu gozukmuyor. En altta yer alan Enterprise Multi-Session surumu ise yine 2 defa listeleniyor.

Aynı şekilde UUP Dump'tan indirdiğim Windows 10 Yapı 19043.1110 surum ISO dosyasında da yine ilk sıradaki surum olan Pro surumu listelenmiyor. Son sırada yer alan IoT Enterprise surumu ise 2 defa listeleniyor;

Fakat Windows 10 21H1 Yapı 19043.928 MSDN ISO ile deneyince boyle bir sorun cıkmıyor;

Bu sorun neden oluyor olabilir? Ayrıca mesela bu sorun cıkaran ISO'lar ile Home surumunu veya istediğim surumu kurmak icin hangisini secmem gerekiyor?

Guncelleme: Kendi sorunuma kendi cevabımı buldum. Bir tane videoda UUP Dump uzerinden edinilmiş ve birden fazla Windows surumu iceren Windows 11 ISO dosyası ile Windows To Go kurulumu yapılıyordu. Onda da aynı sorun mevcuttu ve videoyu ceken arkadaş Windows 11 Pro secmiş fakat Windows 11 Home kurulmuş.

Ayrıca kendim de log penceresine baktığımda sorunu anladım. Mesela listeden Windows 11 Enterprise seceneğini seciyorum, log penceresinde Enterprise surumunu sectiğim ve Index değerinin 2 olduğu gorunuyor. Fakat ISO dosyasının icindeki Install.wim dosyasını kendim Dism komutu ile sorguladığımda Index değeri 2 olan surumun Windows 11 Pro olduğunu gordum;

Yani surum secimi yaparken surum sırası konusunda Dism komutu ile sorguladığımda cıkan sırayı baz almam ve mesela Windows 11 Pro kurmam icin Windows 11 Enterprise secmem gerekiyormuş.

Yani sorunu kendim cozdum.