Surdurulebilirlik Akademisi ve TUGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, 18-19 Ekim ’de duzenlenecek ‘Surdurulebilir Gıda Zirvesi ’, dunyadan ve Turkiye ’den onde gelen isimlerin katılımıyla iki gun olarak gercekleşecek. Zirve T.C. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci katılımıyla gercekleşecek.

Surdurulebilirlik Akademisi ve TUGİS tarafından her yıl Dunya Gıda Gunu ile eş zamanlı gercekleştirilen ‘Surdurulebilir Gıda Zirvesi ’ sekizinci yılında Gıda Sistemleri Donuşumu sağlıklı gezegen sağlıklı insan icin bir araya geliyor.

Onde gelen gıda markaları, girişimciler, yatırımcılar, kamu ve sivil toplum dahil değişimde kilit rol oynayan tum paydaşların katılımıyla gercekleşecek zirvede, sektorun karşı karşıya olduğu mevcut ve olası zorluklara karşı cozum onerileri tartışılacak. Zirvede, surdurulebilir tarım, iklim değişikliği, gıdada dongusellik, donuşum icin inovasyon, tedarik zinciri dayanıklılığı, gıda perakendeciliği & tuketici davranışları, gıda ekonomisi, butuncul beslenme başlıkları altında sektor paydaşları karşılıklı goruş alışverişinde bulunacak.

Surdurulebilir Gıda Zirvesi ’nin one cıkan konuşmacıları arasında; T.C. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci , TUGİS Yonetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş, Food Drink Europe Genel Muduru Dirk Jacops, FAO Orta Asya Alt Bolge Koordinatoru ve Turkiye Temsilcisi Viorel Gutu,Surdurulebilirlik Akademisi Yonetim Kurulu Uyesi Murat Sungur Bursa, Zintinus CEO ’su Olaf Koch, Producers Trust Kurucu Ortak & CEO ’su Keith Agoada, Aromsa Yonetim Kurulu Uyesi Melis Yasa, Surdurulebilirlik Akademisi YK Uyesi Semra Sevinc, Yıldız Holding Kurumsal Strateji İş Geliştirme & MEA Başkanı Fezal Okur Eskil, Palsgaard Genel Muduru Cengiz Altop, Schneider Electric Turkiye Ulke Muduru İsmail Yamangil, T.C Tarım Orman Bakanlığı Bitkisel Uretim Genel Muduru Dr. Mehmet Hasdemir,Tat CEO ’su Evren Albaş, Ferrero Fındık Muduru Bamsi Akın, TURİB Genel Muduru Ali Kırali, İstanbul Teknik Universitesi Prof. Dr. Beraat Ozcelik,BUYEM Genel Muduru Tamer Atabarut, Mérieux NutriSciences Turkiye Genel Muduru Sabahnur Demirci, İpsos Turkiye CCO Yasemin Ozen Gurelli, Balparmak Ar-ge ve Kalite Direktoru Emel Damarlı, Şef Sosyal Girişimci Ebru Baybara Demir, Surdurulebilirlik Akademisi YK Uyesi Semra Sevinc

İş dunyasının desteği suruyor

8. Surdurulebilir Gıda Zirvesi ’nin ana sponsorları Aromsa, Yıldız Holding, Palsgaard.

Platin sponsorlar; Ferrero Fındık,Pınar, Schneider Electric.

Altın sponsorlar; Cargill, Haribo,Tat

Gumuş sponsorlar; Balparmak,Banvit,Golf,Herbalife Nutrition,İreks, Mérieux NutriSciences Turkiye,Metro,Modern Cikolata, Soke ve Şok.

Surdurulebilir Gıda Zirvesi ana medya sponsoru NTV.

Surdurulebilir Gıda Zirvesi ile ilgili detaylı bilgiye https://surdurulebilirgidazirvesi.com/ internet sitesi uzerinden erişebilir, program detaylarını takip edebilirsiniz.