Bircok kişi burun estetiği hakkında goruşme sırasında, operasyondan korktuğunu ve doğalda kalarak, burun şeklini cok değiştirmeden kucuk değişiklikler istediğini soyler. Eskiden bu isteklere cevap veremiyordum.
Teknolojik gelişmelerle birlikte, burun estetiğinde de uygulayabildiğimiz bircok yenilik ortaya cıktı. Ozellikle botox, dolgu ve endolift uygulamalarındaki farklı calışmalardan burunda da faydalanmaya başladık. Artık ameliyatsız yontemlerde onerebiliyorum.
Klasik bir burun estetiğinden alınacak sonucla, uygulanan bu yontemlerin sonuclarını kıyaslamamak gerektiğini ozellikle belirtmek istiyorum.
Botox uygulaması
Kısıtlı problemlerde uygulanabilmektedir. Burun ucunda gulme sırasında duşme oluyor ve burun ucu duşuk gozukuyorsa; bu kişilerde dolaylı olarak burun ustu kemeri de fazla gibi gozukur.
Gulme sırasında burun kanatlarında genişleme varsa faydalı olur.
Botox uygulaması 5 dakika surer. Botox enjeksiyonu sonrası etkisi 4-6 ay suresince devam eder. Burundaki duşme ve genişleme engellendiği icin, burun ucunda daralma ve kalkma gorulur. Uygulama sonrası kişi guncel hayatına devam eder.
Dolgu uygulaması
Burundaki boşlukların doldurulmasıyla, hafif kemeri olanlarda burnu biraz buyuterek kemerin daha az gozukmesini sağlamak mumkun oluyor.
Operasyondan cekinen ve ozel gunler oncesinde iyileşme donemi yaşamadan burnunda hafif değişiklik isteyenler icin cok guzel bir yontemdir. Asimetrisi olan burunlarda sadece uyuşturucu bir krem uygulamasını takiben 10 dakikalık bir uygulamadır.
Dolgu malzemesinde benim tercihim, FDA onayı olan hyaluronik asittir. Etkisi 6-12 ay arsında devam etmektedir. Aynı gun sosyal yaşantıya devam edilebilir.
Endolifle burun estetiği
Endolift yontemini bircok bolgede uyguladıktan sonra, bu yontemin ismini vererek ilk uygulayanlardan oldum.
Kıkırdak ve kemik yapısında değişiklik yapmadan lokal anestezi altında 20-30 dakika kadar suren bir işlemdir. Burun ucunda daralma, burun kanatlarının daraltılması, burun ucunun kaldırılması bu yontemle kalıcı olarak sağlanabilmektedir.
Burun ustundeki kemeri cok buyuk olan ve kemik yapısı yana doğru geniş olan kişilerde, bu bolgelerde kesin bir değişiklik isteniyorsa, klasik burun estetiğini tercih ediyorum.
Kalıcı olan ipler, kesi yapmadan ozel bir şekilde ciltaltına yerleştirilmektedir. Cok yumuşak olan materyaller elle ciltaltında hissedilemez. Mudahale sonrası burunda 2-3 gunde gececek bir şişlik olmaktadır. Bunun daha cabuk iyileşmesi icin burun ustune bu donemde bant koyuyorum. 3 gun sonra bant cıkarıldıktan sonra kişi sosyal yaşamına tamamen donebilmektedir. Burun icinde bir calışma yapılmadığı icin tampon konulmuyor ve kişinin nefes alma problemi olmuyor. İğnelerin giriş bolgesindeki kabuklanmalarda bu donemde ortadan kalkıyor.
Bu yontemle, kişilerin klasik burun estetiğini ileri donemde duşunmelerine engel olmuyoruz. Şu ana kadar hic karşılaşmama rağmen, kişilerin şoyle bir alternatifinin olması da onları rahatlatıyor: İstendiği takdirde bir dakikalık bir girişimle materyallerin alınarak eski şekle donmesini sağlamak.
Minirhinoplasty
Bazı kişilerde burun kemerinde hafif bir fazlalık veya burun ucunda buyuk bir kıkırdak varsa, burun icinden kucuk bir kesiyle girerek kemik torpulemesi veya kıkırdak kucultmesi yapılabilmektedir. Bu işleme bazen endolift eklenerek ve bazı bolgelerde daraltma da yapılabilmektedir.
Operasyon sonrası 5-7 gun bant kullanılır, alcı kullanılmaz. Bu işlemde lolkal anestezi altında 30 dakika surer. Şişliğin gecerek şeklinin oturması bir ay gibi kısa bir surede tamamlanmaktadır.
Yuzumuzun ortasında ve gizleme şansımızın olmadığı burnunuzun şekli uygunsa, artık klasik burun estetiği dışında da cozumleriniz var. Yuzunuzun diğer guzelliklerini gizleyen burnunuzun şeklini biraz değiştirebilirsiniz. Guzel burnunuzla birlikte tum guzellikler sizlerle olsun…
[h=2]İzmir Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Ameliyatsız burun estetiği yontemleri
Sağlık0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Ameliyatsız burun estetiği yontemleri