Bilincaltı Nedir?
Bilincaltı beynimizin, biz farkında olmadan bilincimiz dışı calışan,bedenimizin istemsiz kaslarını yoneten,gece uyurken dahi vucut fonksiyonlarımızın calışmasını sağlayan,beş duyumuzla algıladığımız her şeyi an be an kaydeden ve gerektiğinde kullanılmak uzere bilincin emrine veren bir parcasıdır.
Bilinc ve bilincaltını daha iyi acıklamak icin bir kac ornek verelim.Mesela bilgisayar orneği.Bilgisayarın donanım dediğimiz kısmı bilincaltı, bilgisayarda yuklu işletim sistemi,programlar ise bilincin kendisidir.Bu programlar arasında bize hizmet eden iyi programlar olabileceği gibi virusler ve trojanlar gibi zararlı programlar da olabilir.Bilincaltı,bilgisayarın hafızası gibi,her turlu bilgiyi kaydeder fakat bu bilgilerin nasıl kullanılacağı bilgisayarda yuklu işletim sistemine bağlıdır.
Bilgisayarla her turlu bilgiye ulaşabilirsiniz ama nereye ulaşacağınız sizin seciminizdir.Bilgisayar sadece sizin verdiğiniz komutları dinler.Bilgisayarınızın hafızası cok kuvvetli olabilir,işlemci hızı cok yuksek olabilir.Fakat eğer bilgisayarda virusler ve trojanlar gibi zararlı programlar yukluyse,bu hafıza ve işlemci kapasitesinden tam olarak yararlanamayabilirsiniz.
Mesela bilgisayarınıza bulaşmış trojanlar yuzunden,internete girdiğinizde sizin istemediğiniz sayfalar acılabilir.Bu virus ve trojanlar doğduğumuz andan itibaren bilincimize yerleşen onyargılara,kotu duşuncelere,yanlış inanışlara veya fobilere benzitilebilir.
Mesela cocukluğundan itibaren zengin olmanın kotu bir şey olduğu, zenginlerin sadece haksız para kazanarak zengin oldukları gibi yanlış bir inanca sahip birisi,zengin olmak istese bile hedeflerine ulaşamaz cunki bilinc programına yerleşmiş bu yanlış inanc virusu,bilincaltı bilgisayarı tarafından kabul edilmiş ve zengin olmaya yonelik fırsatlar bilincaltı tarafından gorulmemektedir.
Mesela cevresel faktorlerin etkisiyle beceriksiz ve yeteneksiz bir insan olduğuna inandırılmış bir bilinc,bilincaltını etkiler ve bilincaltı her olayda buna uygun davranır.Bilincaltı nasıl beceriksiz olunabileceğine dair her turlu bilgiye de sahiptir cunki.
Bilincaltı Nasıl Calışır?
Bilincaltı bilincin emrindedir.
Bilincaltı bilincin her dediğini yapar.Cocuk gibidir muhteşem bir kapasitesi vardır ama saftır,bilincin her soylediğine inanır.Mesela bir insan sarmısağın midesini bulandırdığına inanmış olsun.Bilincaltı ona her yerde sarmısağı bulacaktır icinde sarmısak olduğunu kimsenin anlamadığı yemeklerde bile o sarmısağı hemen farkedecektir.Hatta sarmısak kokusunu bile alacak ve bilince haber verecektir.
Bilincaltı 24 saat faaliyettedir,bilincaltı uyumaz,bilincaltı gece bilinc uykudayken de calışmaya devam eder,bilincaltı vucudun butun faaliyetlerini kontrol eder,duzenler.
Bilinc neye inanırsa bilincaltı ona odaklanır.
Amerikalı unlu bir basketci hic bir atışını ilk once beyninde sayı olduğunu hayal etmeden yapmadığını soyluyor.Yine dunya capında golf oyuncuları iyi bir golfcu olmak icin ilk once beyinde atışın yapıldığını canlandırabilmek gerektiğini soyluyorlar.
Ya dışarı atarsam korkusu?
Hepimiz mutlaka yaşamışızdır.Topla oynanan herhangi bir oyunda ya dışarı atarsam korkusunun neticesi mutlaka dışarı atmaktır.Cunki bu korkuyla beraber beynimizde canlanan resmi bilincaltı hedef olarak alır ve hedefe doğru hareket eder.
Korkularımız beynimize yerleşmiş trojan ve virus programlarıdır.
Korkularımızla doğmadık.Yeni doğmuş bebeklerin herhangi bir şeyden korktuklarını gordunuz mu yada utandıklarını?Korku ve utanma gibi duygular daha sonra oğrendiğimiz şeylerdir.Bu yuzden kulturden kulture utanılan şeyler değişir.
ıngilizce de "self sabotage" diye bir terim vardır.Yani kendi kendini sabote etme.Pek cok insanın gunluk hayatta başkalarına veya kendisine kendini anlatırken kullandığı sıfatlar bir ceşit self-sabotajdır.ışte onlardan bazıları:
Ben beceriksizin tekiyim.
Matematiğim iyi değildir.
Gozlerim iyi değildir.
Hafızam pek iyi değildir.
ısimleri aklımda tutamam.
Benden bir şey olmaz.
Kendime hakim olamıyorum.
Cok sinirliyim.
Korkuyorum...
Ve bunlar gibi daha niceleri.Durum gercekten bu cumlelerde tarif edildiği gibi olsa bile tersini soylesek ne olur?
Kendi kendinize bir deneyin.Kendimi cok kotu hissediyorum deyin ve vucudunuzun aldığı şekle dikkat edin,boynunuz hafifce one doğru eğilecek,goğus kafesiniz icine doğru cokecek belki karın boşluğunuzda hafif bulantılar hissedeceksiniz.cunki bilincaltınız mesajı aldı ve emri uyguluyor.
Bir de tersini deneyin kendi kendinize harika olduğunuzu,cok sağlıklı olduğunuzu ve kendinizi harika hissettiğinizi soyleyin.Vucudunuz tam tersi bir hal alcak,boynunuz dikleşecek,goğus kafesiniz dışa doğru acılacak,yuzunuze guzel bir ifade yayılacak.
Guzel haber;bilincaltımıza yerleşmiş virusler icin de anti-virus programları var.
Bilincaltımızı yeniden programlayabiliriz.Ustelik bunun icin Freud'un uyguladığı psikanaliz yontemi gibi uzun bir sure gerektiren tedavi yontemlerine gerek yok.Sorunu bilmeniz ve soruna karşı pozitif telkinler oluşturup bilincaltına ulaşmasını sağlamanız yeterli.
Bilincaltı telkinleri ile bunu yapmak mumkun.Bilincaltınızı istediğiniz gibi programlayabilir,hedeflerinize daha hızlı ulaşabilir,istediklerinizi daha cabuk elde edebilirsiniz.
Yapmanız gereken sadece bilincaltı telkinlerini dinlemek.
Bilincaltı Telkinleri Nedir?
Bilincaltı bilincin duyamadıklarını duyar,goremediklerini gorur.Bilicaltı telkinlerinde amac bilinc eşiğini,engelini aşmak,eleştirel bilinci gecip direk bilincaltına ulaşmaktır.Boylece onerme ya da telkin bilincin değerlendirmesinden kurtulacak,bilincaltı tarafından direk kabul edilecektir.
Bilincaltı telkinlerinde bilinci aşmak uzere 4 teknik kullanılmıştır.Telkinler arka planda calınan bir sesin ustune kaydedilmiştir.Bilinc arka plan sesini duyabilir ama telkinlerin sesini duyamaz.Arka plan sesi binoral bir sestir.Binoral sesin ne olduğunu ileride daha detaylı acıklayacağız.
1.teknikte sadece bilincaltının duyabileceği telkinler binoral sesin altına kaydedilmiştir.
2. teknikte aynı telkinler tersten okunmuştur.Bilincaltı dunyanın en mukemmel bilgisayarlarından daha kuvvetli bir bilgisayardır.Tersten okunan kelimeleri anında anlar ama bilinc bunu anlayamaz bu teknikle bilinc 2. kez aşılmış olur.
3. teknikte aynı anda farklı telkinler farklı kulaklara gonderilir boylece bilinc ne soylendiğini anlayamaz buna karıştırma tekniği denir.
4. teknikte ise telkinler hızlandırılmıştır.Normal konuşma hızından cok hızlı bir şekilde kaydedilen telkinler bilinc tarafından yine anlaşılamaz ve bilincaltına ulaşır.
alıntıdır....
Bilincaltı ve telkinler !!
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●8 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Bilincaltı ve telkinler !!