kızlar teyzemin 3 tane kızı var. en buyuğu 7 yaşında bu sene okula başlayacak, en kucuğu 3 yaşında henuz okula gitmiyor, ortancası da 5 yaşında bu sene anasınıfına gondermeyi duşunuyoruz.
bizim sorunumuz, aslında bu bi sorun mu bizde tam bilmiyoruz ama 5 yaşındaki ortancayla ilgili. cocuk hakkında şuphelerimiz var. 3 yaşındaki kardeşinin bile becerebildiği, yapabildiği şeyleri tam olarak gercekleştiremiyor. her cocuk tabi farklıdır ama bu 3 kardeşte aynı ortamda buyudu, aynı kişileri gordu, bu cocuk ne ablasının kişilik ozelliklerini gosteriyor, ne de kardeşinin.
aşırı dikkat dağınıklığı var. bir konuya odaklanamıyor. mesela oyun oynattığınızda, oyuncağa bakması gerektiğini kavrayamıyor. ya da oyuncağa konsantre olsa bile odaya biri gelse direkt dikkati ona kayıyor, onu izliyor, onla konuşuyor, bizi takmıyor.
yurumesi ve konuşması aşırı yavaş. cok ağır hareket ediyor. bir konuyu kısa ve net cumlelerle anlatamıyor. konuyu hikaye olarak, kendi başına gelmemiş gibi, farklı bir şekilde anlatıyor.
evde surekli televizyon izliyor. bez bebek, selena, vs. cocuk dizilerini surekli izliyor. onlardan etkilendiğini duşunuyoruz. cunku poz verirken bile dizi karakterlerinin hareketlerini taklit ediyor.
duygularını tam anlamıyla ifade edemiyor. orneğin, gul dersek gulme ifadesi veremiyor. ya da kızmasını istediğimizde gulmeye başlıyor. duygularının bilincinde değil.
bugun 3-7 yaş gurubu icin uygun olan bir oyun oynadık. 7 yaşındaki ablası oyunu kavradı, hatta 3 yaşındaki kardeşi bile oyunda iyiydi diyebiliriz. ama bizim 5 yaşındaki ortanca oyunu algılayamadı.
bir diğer konu da, 3 yaşındaki kardeşinin bile oyun esnasında 5 yaşındaki bu cocuğu hırpalaması. kendini hic bir şekilde savunamıyor.
ondaki bu değişiklikleri bazıları ortanca cocuk olmasına bağlıyor. ilgi ya kucuk kardeşine ya da ablasına kayıyor. o ilgisiz kalıyor diye bu şekilde davranışları var diyorlar. ama hepsine herkes eşit ilgi ve sevgi gosterdiği icin sorun onun ortanca cocuk olmasıyla alakalı değil. bunun farkındayız.
bu sene sosyalleşmesi ve kendini ifade edebilmesi icin anasınıfına gondereceğiz. sizce bunun haricinde ne yapabiliriz? lutfen yardım edin. bu ciddi bir sorun cunku. yorumlarınızı yazarsanız cok seviniriz.
şimdiden teşekkurler. yorumlarınızı bekliyorum.
5 yaşındaki cocuğun anormal davranışları/yardım edin lutfen
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- 5 yaşındaki cocuğun anormal davranışları/yardım edin lutfen