Meltem hanım yardımınıza ihtiyacım var ! Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

Konuyu anaokulu bolumune acmıştım ama sizede danışıp fikirlerinizi almak istedim.

Selam arkadaşlar. Oncelikle konuyu buraya acmamın sebebi bana yardımcı olun bi akıl verin... Benim 2004 doğumlu 4,5 yaşında dunyalar tatlısı,biraz afacan bi oğlum var. Ben calıştığım icin oğluma ya babannemiz yada anneannemiz bakıyor. Ben oğlumun sıkıldığını duşunduğum icin milli eğitime bağlı bi ilkokulun anasınıfına yazdırdım. 6 yaş grubu.... Oğlum problemsiz okula başladı hatta 6 yaşında olan cocuklar okulların ilk acıldığı gun ağlarken benim oğlum gitsene anne diyordu. Arkadaşları ile uyumu da iyi. Hatta yiğenimle aynı sınıftalar. Hmm bu arada oğlum solak bazen yazı falan yazarken yoruluyor. Şimdi gelelim benim ufaklığın afacanlığına ve karşımdaki eğitimcilerin tutumlarına... Benim oğlum gecen pazartesi oğretmeninden wcye gitmek uzere izin istemiş ve sınıfa uzun bi ara donmemesinin ardından oğretmen oğluma aramaya başlamış . Sınıflarının hemen yanında olan bi bilgisayar odaları var. Oraya girmiş kapıyı kilitlemiş (ki evde kilitleme huyu kesinlikle olmayan bi cocuk) bilgisayarla uğraşmış biraz ve oğretmenini gorunce kapının arkasına sinmiş ve bi şekilde kapıyı actırarak ordan dışarı cıkarmışlar. Benim oğlumun elektronik eşyalara aşırı ilgisi olduğundan oğretmen bana soylediğinde meraktan dedim acıkcası. Herneyse ertesi gun yine wcye gidiyorum diye izin istemiş bu sefer mutfakları var sınıflarının hemen karşısında wcnin yanında kapısı acık oraya girip yine kilitlemiş kapıyı ve ocakları var doğalgazın vanasını acmış ocağın gozlerini yakmış ocağın tek gozune sandvic ekmeği koymuş yanmış orda. sonra sıvı sabun falan dokmuş yerlere derken oğretmen yine farketmiş oğlumun sınıfta olmadığını . Bu arada sınıfta 25 kiş falanlar. Oğretmen gaz kokusunu farketmiş ve oğlumu direk oldu diye tabir etmiş kendince. Olay okul mudurune kadar intikal etmiş. Ben akşam oğlumu almaya gittiğimde mudur ortalığı toplamayın velisi gorsun dediği icin beni direkt mutfağa goturduler ve oğlunuz yaptı dediler. Ben şoka girdim resmen ve o sırada mudur girdi iceri yanıma bu cocuk bu okula bi daha gelmeyecek dedi. Ben şokta olduğum icin cevap veremedim cocuğum karşımda duvara yaslanmış başı onunde . O an film şeridi gozlerimden geciyordu. Mudur cocuğada bağırıp cağırmış. Ben o gunun şaşkınlığıyla oğlumla yarım saat kadar sonra okuldan ayrıldım ve 1 hafta okula gondermeyeceğimi soyledim oğretmene ve ayrıldım ordan. Gece kendime geldiğimde mudurun sozlerine neden cevap vermediğimi duşunurek sabaha kadar uyuyamadım. Sizce bir eğitimci sonucta benim cocuğum 4,5 yaşında hayata dair bi tecrubesi yok ki yaptığının hatalı bişey olduğunu biliyor ama farkında değil.... Daha sonra ben ertesi gun muduru telefonla aradım ve yine aynı suclamaları bana yonetti cocuğunu psikoloğa gotur falan deyince ben iyice mahvoldum işin enteresan tarafı ben sessiz kalıyordum anlamadığım bi sebepten ki halen cozemiyorum. Gelmecek dediysem gelmeyecek bu cocuk falan dedi yeniden, bende psikolojisi daha da bozulur falan . bugun de mudure ve oğretmenine cicek almak istedi oğlum aldık ve okula gittik. 3-4 gun uzak kaldı okuldan ve bu sure icerisinde surekli konuştuk anlattık oğluma yaptıklarının iyi bi şey olmadığını ama cocuk sonucta ne kadar anladı bizi bilemiyorum. Yanlız mudurun ve oğretmeninin suratı cok asıktı. Mudur gecici gelecek falan dedi. Arkadaşlar ben bu işten hicbirşey anlamadım inanın. O gun girdiğim şokun etkisiyle ben sesimi cıkaramadım diyemi bu kadar ustumuze geliyorlar ? Bana bi yol gosterin lutfen...
Bu arada ben oğlumu bugun okula gondermedim ve o okula gondermeme kararını gec olsada aldım.
Zamanınızı ayırıp bilgi verirseniz sevinirim...