Merabalar Meltem Hanım,
bi sure once erkek arkadaşım benden ayrıldı ama hala goruşmeye devam ediyorduk. dun kafasını toplamak icin bir sure istedi benden. kabul ettim. ama bu sure icinde cok zorlanıyorum. ruh sağlığımdan endişelenmeye başladım. ayrıca ayrı olduğumuz ama goruştuğumuz sure icerisinde erkek arkadaşımla psikiyatra gitmeye karar vermiştik. ancak oyle kaldı tabi ki dunden sonra. ben bazı huylarımdan da cok rahatsızım, insanlarla ilişkilerim (ailem, arkadaşlarım, sevgilim) gergin olduğum anlarda cok kırıcı oluyorum ve buna sonra cok pişman oluyorum. hem bu huyumdan vazgecmek istiyorum, hem de bu ayrılık acısını atlatmak istiyorum. daha doğrusu bu zamanda daha sağlam durmak istiyorum. aslında ayrılık acısı diyemiyorum cunku erkek arkadaşım da cok dengesiz davranıyor şu ara bana bi gun cok iyiyiz barışacak gibi, ertesi gun "bi sure goruşmeyelim" diyor. yani bu boyle gidip gelen bi durum haline geldi. bu amacla bi uzmana başvurmak istiyorum ama ilac kullanmak istemiyorum. sağlık camiasından olmama rağmen ilaca karşı onyargılı duruyorum biraz kendi gucumle halletmek istiyorum bazı şeyleri ama bunun icin psikoterapi gerekli sanırım ve psikologa gitmem daha uygun olur gibi geliyor bana. siz ne onerirsiniz? bi uzmana başvurmalı mıyım? yoksa bazı kitaplar olsun kendimi mi geliştirmeliyim?

bir de erkek arkadaşım da bu ara cok dengesiz. biliyorum coğu insan ayrılık zamanı boyle olur ama kendi verdiği karardan cok fazla acı cekiyor yani bi nevi mazoşist gibi cok cok fazla hem de. hem ayrılık istiyor hem beni sevdiğini soyluyor vs vs. hem de cok fazla (belki benden fazla) zorlandığını goruyorum. daha onceden de cok korumacı ve etraftaki insanlara karşı sinirli bir yaklaşımı vardı. bana 2sene boyunca birkez bile bağırmadı ters bir laf soylemedi. ancak kendi kişiliği gibi davranamadığını, yanımda rahat edemediğini soyluyor (normalde cok rahattır ve hep duşunduğunu soyler) beni kırmaktan cok korktuğunu ve o yuzden yanımda kendi gibi olamadığını soyluyor. rahatsız olduğu şeyleri hic bi zaman soyleyememiş bana. bunu aşabileceğimizi soyledim ama benim konuşmalarımla ikna olmadı. sizce bu davranışını değiştirebilir mi? yoksa bu kişiliğini mi değiştirmek olur? ben normalde rahat bi insan olduğu icin aramızda iletişim problemi olduğunu duşundum ve bi şekilde cozulebileceğini duşundum. ama şuan ara verdiğimiz icin goruşmuyoruz. sizce bu sorunu nasıl aşarım? aramızdaki problemleri konuşabileceğimiz bi danışman var mıdır?

ayrıca kendisi psikiyatra gitmeye hevesliydi en son ama benim desteğimle gitme hevesi vardı biraz kendi başına gideceğini sanmam. kendi başıma psikologa gitsem ve ondan aldığım telkinleri ona aktarsam boyle bişey olabilir mi? ya da tek başıma ilişki terapistine gidebilir miyim?

kafam cok karışık ama mantıklı olmaya calışıyorum.

onerilerinizi bekliyorum. teşekkurler...