Merhaba Meltem Hanım,
23 yaşındayım.OSS hazırlık doneminden beri, yaklaşık 5 senedir geciremediğim sırt ve boyun ağrılarım var. Doktorum omurilikte ciddi olmamakla beraber bir eğrilik olduğunu soyledi. Spora gidiyorum ancak tam olarak gecirebilmiş değilim..Sırt ağrılarımın başlaması benim oldukca sıkıntılı olduğum bir doneme denk geldi. Hem universiteye hazırlığın getirdiği stres vardı hem de aile icerisinde yaşanan sıkıntıların. Boşanmış ailenin cocuğuyum ve bu 5 sene icerisinde evin en kucuğu olmama rağmen,dengeler bozulduğu icin sorumlulukların bir coğunu ustlenip ailede ilişkileri dengelemek ve karar vermek sorumluluğunu ustlendim veya ustlenmek durumunda kaldım.
Son 1 senedir beni mutsuz eden, sinirlendiren ya da bende stres yaratan bir durumla karşılaştığımda, durum gectikten biraz sonra kendimi kastığımın farkına varmaya başladım. Biraz once yazılardan birinde depresyon belirtileri arasında ozellikle sırt bolgesinde gecmeyen kas ağrılarının olduğunu gordum. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim..Şimdiden teşekkurler..
Srt ars
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●1 Görüntüleme