merhaba doktor hanım. oncelikle kadınlar kulubunde aramızda olduğunuz ve sorunlarımızı dinleyip yol gosterdiğiniz icin size teşekkur ederim.

ben 21 yaşındayım.14 yaşımdan beri surekli bi depresyon halindeyim.cok zorlu bi ergenlik donemi gecirdim.cok ağır ilaclar kullandım. yada kullanılmaya mahkum edildim...uzerimde denenmeyen antipsikotik ve antidepresan ilac kalmadı.... aklımda kalan bi kacı ise "zyprexa", "seroquel", "citol", "cipralex", "lustral", "paxil" ..... ve sayamayacağım bi coğu son olarakta ludiomil....

universite hastanesinde tedavi goruyordum.1.5 yıl kadar devam ettim ancak ilacların yan etkilerine dayanamadığım icin tedaviyi yarım bıraktım...okul hayatım sosyal yaşantım tamamen bitmişti o donemlerde... ozelliklede zyprexa kullanırken gunde 20 saat uyumama rağmen uykumu alamıyordum ve sadece bi insan vasıtası ile uyanabiliyordum...8 kutu bu ilactan kullandım..

tedaviyi kestikten sonra ise 3 yıl kadar hicbir ilac kullanmadım. ancak bu donemlerde bile 12 saat uyumama rağmen uykumu alamıyorum. yıllardır tek bi gun bile uykumu alıp sağlıklı bi şekilde yataktan kalkamadım. cok uyuduğum icinmi kalkamıyorum diye duşunerek uyuma suremi kısalttım 7-8 saat civarına cektim ancak ozaman da gun icersinde ruh gibi dolaşıyorum.surekli esniyorum.

acaba onceden kullandığım ilaclardan mı kaynaklanıyor. yani ilaclar uzerimde kalıcı bir yanetki yaratabilir mi ? neden bukadar cok uyuyorum neden uykumu alamıyorum...artık kendimden utanır oldum. bende herkes gibi olmak istiyorum... acaba uyanmak mı istemiyorum )= sanki her uykuya dalışım bir olum ve ben her defasında uyanırken tekrar diriliyorum. telefonların alarmını duymuyorum uyurken kapı calsa haberim olmuyo )= sadece annem veya başka biri sarsarsa uyanabiliyorum.

herhangi bi ilac kullanmadan once boyle değildim.saat bile kurmazdım hergun aynı saatte kalkardım biri seslense hemen ayaklanırdım.

lutfen bi yol gosterin eskisi gibi olmak istiyorum.

1 yıl kadar oncede yine depresyon nedeniyle uzman bi psikiyatriste muayene olmuştum. ludiomil ve citol yazmıştı 6 ay kesintisiz kullanmam gerektiğini soyledi..6 ayı tamamlayınca baktım kendimi iyi hissediyorum ilacları bıraktım... ama 1 aydır yine ludiomil kullanıyorum.(ilacları kullanmadığım donemdede uyanamıyorum ve cok uyuyorum.)

yardım ederseniz sevinirim. bigun bende herkes gibi uyanabilecek ve uykumu alabilecekmiyim ve yıllardır kısmen biten ancak yine tekrar eden depresyonum ortadan tamamıyla kalkıcak mı ?