merhabalar Meltem hanım,
benim 8 yaşında bir kız yeğenim var, anne ve babası calışıyor. kendiside tek cocuk. kucukluğunden beridir cok hareketli. kanepelerin uzerinde gezerdi, otururken normal oturmaz, en fazla bi kac dakika oturup yer değiştirir, kafasını kanepeden aşağı sarkıtıp, ayaklarını yukarı getirerek oturur. yururken onune pek dikkat etmez, gozu neye takıldıysa dikkatini ona verir yuruduğu yere bakmaz, cok fazla takılıp duşer. hatta kucukken duztabanlıkmı varki diye doktora bile goturduler ama oyle bişeyde cıkmadı. ders dinlerkende oğretmeni sık sık uyarırsa dersi oyle dinliyormuş,bir ara oğretmenin verdiği dersleri biriktirmiş annesine oğretmen ders vermedi demiş ama dersleride başarılı. bir şeyden cok cabuk sıkılıyor, hemen başka bişeye yoneliyor, ondanda sıkılıyor.
kendisiyle konuşunca, anlatılınca, yani mesela yuruken onune bakmazsa duşeceği falan anlatıldığında tamam ,peki diyor anlıyor, sonra yine aynı devam ediyor. konuşmaları cok mantıklı, buyuk insan gibi konuşuyor, bundan sonra duzgun oturucam, ayıp olur boyle yapılmaz falan diyor ama davranışlar yine aynı.
kilosuda yaşına gore fazla. 8 yaşında 44 kilo, boyuda biraz uzun ama yinede kilosu boya oranlada fazla. zayıflamakta istiyor ama yemedende duramıyor.
birde başka cocuklarla kendini bir tutup, ona gore davranıyor. mesela ben şu anda ablamlardayım, benim kızım elbise giyerse oda elbise giyiyor, o cıkarınca hemen oda cıkarıyor. benim kızım acıktım dediğinde, oda acıktım diyor, kızım neyse boşver yemeyeceğim derse, o bende vazgectim diyor.
uzun sure uyaran olmazsa televizyondan ayrılmıyor.akşama kadar cizgi film izliyor, tv den kalkarsa bilgisayarda oyun oynamak istiyor.
uzman birisinden tedaviye başlamak istiyorlar ama kendilerinin evde yapabileceği ne gibi onlemler olabilir.
şimdiden teşekkurler.