Meltem Hanım,
Bu sayfalarda kıskanclıkla ilgili yazılar dikkatimi cekiyor okuyor araştırıyorum ancak hepsinde ortak bir nokta var beni rahatsız eden.
Kıskanclık guvensizliğin oluşması ile mi ortaya cıkar?
Ben eşime gercekten cok guveniyorum ama onu deli gibide kıskanıyorum.
Hicbir şey bu duygumu azaltmaya ya da koreltmeye yetmiyor.
Tabii evliliğimde de kıskanclığım problem yaşatıyor bize. Eşim her seferinde bana neden guvenmiyorsun diye soruyor sitemini dile getiriyor bana ama inanın bunun guvensizlikle bir ilgisi yok anlatamıyorum eşime bunu. Annesi kardeşi dahi olsa arkadaşlarından bile herkesten her şeyden kıskanıyorum onu benimle daha cok ilgilensin daha cok benimle dertleşsin istiyorum, bana anlatsın her şeyi benimle paylaşsın istiyorum. Satış işi yapıyor gittiği muşterilerinin icerisinde elbette ki kadınlar da var bu gayet normal bir durum ama ben bunun icin bile kıskanclık duyguma hakim olamıyorum.
Size daha oncede yazmıştım ofkemi kontrol edemiyorum, kendime hakim olamıyorum diye.
Bu durumum hala devam etmekte profesyonel bir destek almayı duşunuyorum cunku artık gercekten kendi başıma aşabileceğim bir durumun dışına cıktı. Geceleri kabuslar goruyorum, ağlayarak uyanıyorum. Eşim bu durumumun onu korkuttuğunu soyluyor. Gecenin bir yarısı hıckırıklarla yanında uyanan birinin olması endişelendiriyor onu. Ayrıca sinirlerime ne yapsam da hakim olamıyorum gecen hafta sonu hic yapmadığım bir şey yaptım ve bir delirme anında elime gecen bir iki şeyi duvarlara fırlattım. Şimdi kırılan cercevemizin tamir edilmesini bekliyorum. Bunların bana zarar verdiğinin bilincimdeyim ama ne kadar mantıklı duşunursem duşuneyim olmuyor yapamıyorum.
İş yerimde de bircok sorun yaşıyorum. En başta istemediğim bir işi yapıyor olmam var. Kriz donemi de malum… Yaklaşık altı yedi aydır iş arıyorum ama bulamadım, mesleğime uygun bir iş bulsam asla burada durmayacağım ama bulamıyorum. İşverenler bu durumu bir avantaj olarak goruyorlar sanırım. Evde oturma gibi bir luksumde yok maalesef calışmak zorundayım. Eşim bu konuda da hep destekliyor beni cok yardımcı elinden geleni yapıyor ama hala bir şey yok. Hic iş bulamamaktan cok korkuyorum. Yine de halime şukrediyorum işsiz olanlar da var.
Nasıl davranmalıyım, ne yapmalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim.
Kıskanclık guvensizlikten mi gelir?
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Kıskanclık guvensizlikten mi gelir?