merhaba meltem hanım
1.5 yıllık evliyim 2.5 aylık bi bebeğim var. gorucu usulu evlendim ama eşimide ailesinide yıllardır tanıyorum. 30 yıllık aile dostlarımızdı yani.eşimle biz pek karşılaşmıyorduk ama o yuzden gorucu usulu sayılır aynı şehirdede değiliz cunku.nişanlılık donemini flort gibi gecirdik ve birbirimize aşık olduk. en onemlisi cok iyi anlaştık hala da oyle. cok seviyoruz anlıyoruz birbirimizi.ancak bizim dışımızdaki sorunlar yuzunden zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz.sorun eşimin ailesiyle altlı ustlu oturmak.her sabah yukarı cıkıp akşam olunca evimize inmek artık tahammul edemediğim bir durum.ev hanımıyım calışmıyorum.ve iki evin butun işleride bana ait cok yoruluyorum birazda titizim hicbir işim eksik kalsın istemiyorum.yukarı cık kahvaltı hazırla onları kaldır kayınvalidenin evini temizle in aşağı kendi evimde iş varsa onu yap bi yandan bebek var zaten derken akşam nasıl oluyor anlamıyorum.kendime hic vakit bulamıyorum. kayınvalidem esasında iyi biri benimle karşı karşıya gelecek bir durum olmadı. ancak herşeye karışmayı cok seviyor şunu şoyle yap bunu boyle yap o şoyle olmalı bu boyledir. surekli boyle. ustelik yaptığımı bildiği şeykeride bana anlatıyo karışmak zorunda gibi hissediyo.bebekten sonra bu daha cok oluyo.sadece kendi bildiklerinin doğru olduğunu sanıyor. 4 tanede gorumcem var onlarda aynı surekli herşeye karışırlar mudahele ederler. bi onlar herşeyi bilir onun dışında kimse hic birşey bilmez. kibirliler yani.kayınvalidemin surekli benim kızlarım şoyle hamarat boyle iyi vs demesi beni cok bunaltıyo.bide gorumcemler gelince herşey dahada zor oluyo onlar başka yerdeler yazları geliyorlar. ve onlar gelince benim işim dahada artıyo zorlaşıyo cocukları falan ev curcuna ve hicde iş yapmayı sevmiyorlar tatile geldik biz diyorlar. eşim tum bunların hep farkında. fakat annesinede kızkardeşlerinede herhangi birşey diyemiyor.kırmakistemiyor. ayrı eve cıkalım diyorum onada olmaz diyor tek erkek cocuk ailesine hep onlarla olacağına soz vermiş.tama gitmeyelim ama ayrı ev gibi olalım diyorum onada yaklaşmıyor. beni cok seviyo herşeyin farkında biliyorum. eğer onun tanık olduğu birşey olursa mudahele ediyor cunku.ama ben artık cok yoruldum psikolojik olarak da fiziksel olarakda. bende kendi evimde yemek yapayım. kocamı yalnız evimde bekleyeyim istiyorum. yalnız başıma dışarı cıkayım istiyorum. burda garibim ama arkdaş edindim onlarla yalnız goruşmek varken kayınvalidemle onun yaştlarıyla goruşuyorum mecburen. istediğim gibi alışveriş yapamıyorum. kayınvalidem kendince idareli ama resmen cimridir.kesemizde ortak sayılır.birşey alsam hemen gozune batar ilk fırsatta laf sokar idareli olmak gerek vs. eşimde hic sınır koymaz sağolsun. ama rahatca birşey alamıyorum ne evime ne kendime.alışveriş yapsak poşetleri gizlice sokuyoruz duşunun.kendimi esir gibi hissediyorum ne olur bana bi akıl verin.