En cok atama sınıf oğretmenliğinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) verdiği bilgilere gore, 20 bin 125 oğretmen ataması gercekleşti. Bunların buyuk coğunluğu Doğu ve Guneydoğu Anadolu bolgesine atandı. Tercihte bulunan oğretmen adayı sayısı 46 bin 523 olarak acıklandı. 90 branşta atama gercekleşti. En cok atama yapılan branş ise 3 bin 570 kişi ile sınıf oğretmenliği oldu. Onu 2 bin 193 ile İngilizce, 2 bin 143 ile din kulturu ve ahlak bilgisi, 1835 ile ilkoğretim matematik, 1720 ile okul oncesi takip etti. Atanan oğretmenler 5 Eylul’de goreve başlayacak. Atamaların Duyurulması ve Tebligat ile Goreve Başlama 1. Bilgisayar ortamında gercekleştirilen atama sonucları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. 2. Atama kararnameleri, il millî eğitim mudurluklerine elektronik ortamda gonderilecektir. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa gore elektronik ortamda tebligat yapılacaktır. Başvuru esnasında isteneceği belirtilen belgeler, 1. Son altı ay icinde cekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet), 2. Mal bildirimi (il millî eğitim mudurluklerinden temin edilecektir), 3. Elektronik Başvuru Formunun onaylı orneği, 4. Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi. 5. Sağlık durumu yonunden oğretmenlik gorevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekkullu bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu. 6.Ataması yapılanlar, bu bolumun “11.3.” maddesinde belirtilen belgeler ile birlikte atandıkları il millî eğitim mudurluklerine başvurarak goreve başlama talebinde bulunacaktır. İstenilen belgeleri tam olarak ibraz edenler, sozleşme yapılarak goreve başlatılacak; belgelerinde eksiklik gorulenler ya da belgeleri eksik olanlar goreve başlatılmayacaktır. 7. Tebligatı beklemeksizin goreve başlamak isteyen oğretmen adayları, atandıklarıil millî eğitim mudurluklerine istenilen belgelerle başvurmak suretiyle goreve başlayabilecektir. 8. Elektronik Başvuru Formundaki beyanları ile ibraz ettikleri belgeler il millî mudurluklerince değerlendirilecek, goreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar goreve başlatılacak; goreve başlatılmasında tereddude duşulenler ise değerlendirilmek uzere İnsan Kaynakları Genel Mudurluğu Oğretmen Atama Daire Başkanlığına bildirilecektir. 9. Sabıka sorgulama belgesinde “Adli sicil kaydı vardır” ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek İnsan Kaynakları Genel Mudurluğu Oğretmen Atama Daire Başkanlığına gonderilecektir. Bu adaylar hakkında Bakanlığın vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacaktır. 10. Başvurusunda sağlık durumu yonunden gorev yapmasına engel bir durumu olmadığını beyan etmekle birlikte, goreve başlama esnasında sağlık durumunun oğretmenlik gorevini yapmasına engel oluşturacağı hususunda tereddut oluşan aday goreve başlatılmayıp; adaydan, yurdun her bolgesinde ve iklim şartlarında oğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekkullu bir hastaneden alacağı sağlık kurulu raporu istenecektir. 11. Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gun icinde goreve başlayacaktır.

Kaynak