Askeri mantığında bir hiyerarşisi olan kurumsal bir şirkette calışıyorum. Kıdem onemli. Kim kıdemliyse soz hakkı once onundur. Şefler değişiktir. Bir suru şef var. Her vardiyada bambaşka birileriyle takım arkadaşı olarak calışıyoruz. Dolayısıyla kimin nasıl prensipleri, kişiliği olduğunu bilemiyoruz. Bazıları gercek bir lider , iyi huylu , altında calışanlara saygılı sevgili ama bazılarıysa mendebur diyebileceğimiz nitelikte cekilmez. Ses cıkarma hakkımız neredeyse yok. Bildiğiniz askeriye gibi işte neredeyse.
Sozun kısası işe giderken artık o kadar stres yaşıyorum ki. Kimi zaman kotu bir deneyim geciriyorum iş yerinde boyle olduğunda sonucunu da stresle bekliyorum acaba cağırılacak mıyım , ceza alır mıyım ? vs.. vs.. vs...
Onceden sakin , huzurlu , mutlu , mutsuz olsam dahi umutlu biriydim. Şimdi sacma sapan şeylere sinirlenen birisiyim. Ozellikle trafikte olduğum zaman sinirime hakim olamıyorum. Kufur ediyorum sinirlendiğimde. Dişlerimi sıkıyorum. Ne kadar cok sinirli olduğumu gecen gun internette tavla oynarken anladım. Yenildim , puan kaybettim ve cok sinirlendim. Tabiki sacma sapan olduğunu biliyorum şuan farkındayım ama o an sinirlendim ve bu durumda olduğuma inanamıyorum. Nişanlıyım bu durumu nişanlımada anlatamıyorum hakkımda yanlış duşunur diye utanıyorum.
Psikiyatra gitmeyi duşunuyorum. Psikologlar sanırım icinden sayı say vs. diyecekler sinirlendiğimde sayı saymak aklıma dahi gelmiyor. Ayrıca sinirlendiğinde , sinirinin gecmesi icin değişik metodlar yapan ya da sinirlenmemek icin oncesinde birşeyler uygulayan arkadaşlarım varsa anlatırsa cok sevinirim. Teşekkur ederim. Paylaşmak istedim