merhaba meltem hanım. ben sosyal fobi nedeniyle gecen sene haziran ayında bir psikiyatrist ile goruştum vesosyal fobi tanısı kondu, antidepresan ilac kullanmaya başladım. aynı zamanda da bir psikologtan psikoterapi (bilişsel terapi) almaya başladım. yaklaşık 4 ay kadar devam ettim psikoretapiye. son sınıftaydım tez calışmalarım ve maddi durumlar nedeniyle 5-6 aydır gidemedim psikoloğa. bu arada ilacı kullanmaya devam ettim. tedaviye başlamadan once sosyal fobi nedeniyle boyun titremesi vardı bende ozellikle bişey icerken sanki herkes izliyormuş gibi duşunuyordum. şimdi o zamanki kadar kafama takmıyorum bunu. ilac kullanmaya başladığımda boyun titremesi azaldı ama gecmedi tamamen. son birkac aydır ise tekrar eskisi gibi olmaya başladı bu sorunum...bu sorunu nasıl cozebilirim? ilac kullanarak değil, kendim bunu yenmek istiyorum. bu arada boyun titremesi sorunum ben 15 yaşlarındayken başladı. şimdi 22 yaşındayım...sanki ilacın hicbir yararı yokmuş gibi, boşuna iciyormuşum gibi geliyor. ilacı bırakmak istiyorum ama tekrar diğer sorunları da baştan yaşamak istemiyorum. cunku bir mesafe kaydettim, boşa gitmesini istemiyorum. psikoloğa gitmek şu an malesef mumkun değil, maddi acıdan. bana ne onerirsiniz? (bu arada unv.de yuksek lis. oğrencisiyim. okulun rehberlik ve psikolojik danışmanlık birimine gitsem, ucretsiz olarak yardımcı olabilirler mi, yararlı olur mu benim icin? )