Yardım Edin Bilgilendirin ..!
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Yardım Edin Bilgilendirin ..!
-
14-10-2022, 09:43:06Oğlum 27 aylık ama hala konuşmamakta israrcı.3 aylıktan Bu yana tv karşısındaydı.Yanlızlık buna eşlik etti.Kalabalık ortamlara girmez.Ayna karşısında olmaktan buyuk zevk alır.Goz teması var ama ,yabancılara karşı utangac,yeterli olmadığını duşunuyorum.İştahlı bir cocuk işine gelen her şeyi anlıyor.Bazen ayak uclarında yuruyordu.Kendi Etrafında Donuyordu.başını iki yana sallıyordu.Yani Otizmin tum belirtileri yavaş yavaş başladı.2 ay once doktora başvurduk.Tv yi yasakladı.Şimdi cok daha iyi durumda.Bu ayki kontrolumuzde kreşe başlamamızı onerdi.Cok guzel Gelişmeler Olduğunu Soyledi.Ama Ozel eğitimde Onerdi.Pisikiyatriye Sevk İşlemleri Başladı.Kreşe 2 gundur gidiyor.Doktorun onerdiği Ozel eğitim icin hafif derecede OTİZM raporu alıcağız.fakat bu rapor konusunda cok tedirginim ilerde eğitim hayatında meslek seciminde etkisi olacağını duşunuyorum.İnsanlar Deli gibi rapor cıkartıp rehabilitasyon merkezlerine koşuyorlar.fakat ilerisi icin cocuklarına otizm kaşesini vurduklarının farkındalarmı acaba.ben oğlumda otizmden şupheleniyordum.fakat tv den uzaklaşınca bu belirtilerin cogu silindi.kendimiz raporsuz ve ozel eğitimsiz bu durumun altından kalkacagımıza inanıyorum.yorumlarınız ve yardımlarınızı bekliyorum.