Uzun suren bir rahatsızlık hakkında...
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Uzun suren bir rahatsızlık hakkında...
-
14-10-2022, 09:41:52Merhaba. sorum annem ile ilgili. bugune kadar bir uzmana goturemedik kendisini , o nedenle size ayrıntılı olarak yazamak istedim, bize bir yol gosterin zor durumdayız. Annemle babam evlendikleri gunden itibaren gecimsizlikleri olmuş. Donem donem bu sorunlar ortaya cıksada aile buyukleri tarafından kapatılmış. Sorunlar babamın iş değiştirmesi ile buyudu. Ben 13 kızkardeşlerim 7 ve 8 yaşındaydılar. Annem ve babam bizi bırakıp koye gittiler, biz okul icin şehirde kaldık. Bu donemde babamın işleri yolunda gitmediği icin bize cok yuklendi. Surekli dayak, hakaret eziyet etti. Akrabalar ile goruşmemizi yasakladı, annem bu donemde boşanmayı aklına koydu ama babamdan cok korktuğu icin cesaret edemiyordu. Ben universiteyi kazandığımda surekli benim hepimizi kurtaracağımı soylerdi. Ben universite 2 deyken annem hamile kaldı ve sırf erkek cocuk olacak diye olum riskini goze alarak doğurdu. 3 kızı olduğu icin ezildiğini oğlan olunca babamın ona daha iyi davranacağını duşunuyordu ama olmadı. Babam gene aynı babamdı. doğan kardeşim annenin yaşının ileri olmasından dolayı sağlıksızdı. Surekli hastalanıyordu ve hastalığının nedeni uzun sure bulunamadı. Bu surede babam bizi ve annemi hırpalamaya devam etti. Kardeşim 2 yaşını gectiği hastalığının alerjik olduğu anlaşıldı ve tedavisine yon verildi. Bu donemlerde babam yine ustumuze cok geldi ve bir gun annem ile beni hastanelik etti. Annemi ağır yaralandı. Hastanede annemin beyin travması gecirdiği soylendi. Bu olaydan sonra annem tamamen değişti. Huyu suyu herşeyi yavaş yavaş garipleşmeye başladı. Herkese herşeyi anlatmaya başladı. Surekli biz acız, biz muhtacız şeklinde konuşur oldu. 3-4 ay sonra kardeşimin hatırına tekrar babamla barıştılar ama annem eskisi gibi değildi. Kavgalara sebep veren annemdi bu sefer, bana aşırı derecede yuklenir oldu, babam para vermediği icin tum yuku benim sırtıma verdi. Okurken calışmaya başladım. Fakat bunlarda yetmedi annem olur olmaz şekilde inadına babamı kızdırır oldu. sonunda gene babamdan dayak yedik ve annem babama boşanma davası actı. Kendi annesi, babası ve biz dahil herkese kustu , boşanmasını istemediğimiz icin. Cunki kardeşim hastaydı ve sağlık masraflarını babam karşılıyordu. 1 yıl suren dava suresince annem ve biz dedemlerde kalmaya başladık. Annem kız kardeşlerimden birini ve erkek kardeşimi yanına alarak beni diğer kardeşimle dedemlerde bıraktı.Ben o donemde işsizdim bana cok sorunlar yaşattı . İşe girdim ve anneme maaşımın buyuk kısmını vermeye devam ettim. Dava sonunda annem boşanmaktan vazgecti. Bu arada biz tum akrabalarla ve babamla birbirimize girdik. Annem babamdan nafaka ve ev aldı. Biz ananemlerde kaldık. Babamda koydeki evinde yaşamaya devam edecekti. annem bu donemlerde sakindi. 2-3 sene sonra kız kardeşim evlendi. Once itiraz etti, sonra duğunde nişanda ufak tefek problemler cıkardı, ceyizimizi yapmak icin soz verdi ama yapmadı, duğun zamanı yapacağı şeyleri yapmayım hepimizi ortada bıraktı. İyi kotu kardeşim evlendi ama annem pek kabullenemedi bu durumu. Ben annemin gonlu olsun diye babamdan aldığı eve tadilat yaptırdım. Tam işin ortasında kavaga koparttı yine ,istemiyorum eski haline getir diye, sonra yalvar yakar işi bitirdik ama memnun olmadı, başka şeyler de istedi. Bu arada surekli beni evlendirmek icin caba harcıyordu. Tanıdık tanımadık herkes ile beni goruşturur oldu. Hayır dediğimde evde kaldın diye yuklendi, evet desem ayrıl istemiyorum beeğenmedim diye kavga cıkartıyordu. Sonunda 2 ay gibi ıkısa bir surede ben evlendim . Annem ne olduğunu bile anlamadı. İtirazlarımızıa rağmen ben evlendikten 1 ay sonra başka şehirde bizim haberimiz yokken rahim ameliyatı oldu, yanlış yapılan ameliyat yuzunden olumden dondu. Sırf beni ve kardeşlerimi başına toplamak icin yaptı bunu, bize mecburum dediği ameliyatı kendi isteğiyle yaptırdığı ortaya cıktı. İyileştikten sonra diğer kızkardeşim nişanlandı. Burda film koptu.... Annem kardeşimi evden kovdu, hepimizin eşlerini sucladı, aylardır bize etmediği eziyet kalmadı. Kardeşim ve nişanlısının aldığı hediyeleri benim evimin onune fırlattı, butun herkese cocuklarım beni terk etti acım susuzum diye konuşmuş ve hala devam ediyor. 2 aydır dedemlerin yazlığında ve bi arkadaşının evinde kalıyor. Guya orda erkek kardeşimi hastaneye goturuyor, tedavisini yaptırıyor. Şimdi gelmiş bu hastane duzgun değil beğenmedim Ben Hacettepe ye gidecem, oğlum oluyor. Cocukta herhangi bir hastalık yok ama annem tum bolumlere goturdu, yaptırmadığı test kalamadı. Ananem annemin yaptıkları yuzunden kalp krizi gecirdi, annem acımadı bile... Nereye gitse kimi gorse hakaretler yağdırıyor ve bundan da rahatsız olmuyor. Cok nazik kibar bir kadındı surekli kufreder oldu, kardeşim 11 yaşında ve surekli annemin yanında cocuğun ruh sağlığı bozuldu tedavi goruyor olum korkusu oluşmuş cunki annem surekli oleceğini onu kurtacağını soyluyor. Her yaptığını gayet bilincli yapıyor. Boyle bilincli bir kişiye nasıl yaklaşılır ve tedavi edilebir. Teşekkurler ...