Kendimize buyuk amacları ilk sectiğimizde, bunlara ulaşmak imkansız gibi gorunur. Ama amac, secmenin en onemli anahtarı size ilham verecek kadar buyuk bir amac bulmaktır. İcinizdeki gucu ancak o zaman serbest bırakabilirsiniz. Amacınız ne? Sırf guzel konuşmak mı? Yoksa iyi bir hatip, yonetici olmak mı? Kekemelikten kurtulmayı bakkaldan kekelemeden ekmek almak icin mi istiyorsunuz? Yoksa doktor, hakim, mudur, idareci, yonetici olmak gibi buyuk hedefleriniz mi var? Hedefiniz ne kadar buyukse sorundan kurtulma ihtimaliniz de o kadar buyuk olur.
“San Francisco” nun yıkık dokuk mahallesinde, yoksul koşullar icerisinde doğan bir gencin gercek hikayesini ve sectiği amacların kendisi dışında herkese nasıl imkansız gorunduğunu hep birlikte okuyalım.
Bu delikanlı, Jım Brown’ un hayranlarındandı. Brown o sırada, Cleveland Browns takımında bek oynuyordu. Sozunu ettiğim delikanlı, yetersiz beslenme nedeniyle gecirdiği hastalıklardan sakat kalmış, 6 yaşındayken bacakları eğrilmiş, baldırları atrofi olup ona “kalem bacak” adını kazandırmış olmakla birlikte, gunun birinde kafasındaki kahraman gibi bek oyuncusu olmayı kendine amac edinmişti. Cebinde futbol maclarına gidecek kadar parası yoktu. Bu yuzden, ne zaman Browns’ ın macı olsa gidip stadın kapısına dikilir, bakım ve temizlik ekibi dorduncu setin ortaklarına doğru kapılarını acıncaya kadar beklerdi. İceriye ancak o zaman girer, oyunun ancak ondan sonrasını seyrederdi. Sonunda, 13 yaşındayken, omrunce hayalini kurduğu fırsat karşına cıktı. 49’ların Browns’ ına karşı oynadığı bir mac sonrasında dondurmacı dukkanına girdiğinde, karşında cocukluğundan beri hayran olduğu kahramanını gordu!. Futbol yıldızına yaklaşıp; “Bay Brown, ben sizin en buyuk hayranınızım” dedi. Brown ona zarafetle teşekkur etti. Cocuk direndi. “Bay Brown, biliyor musunuz?” Brown tekrar ona donup, “Ne var oğlum?” diye sorunca bu sefer cocuk; “Ben sizin kırdığınız her rekoru, her kaybettiğiniz sayıyı bilirim.” dedi. Brown gulumsedi, “Bu harika bir şey,” diye karşılık verdi, sonra yarım bıraktığı sohbete geri dondu. Cocuk bu sefer onun gozlerine oyle bir ihtirasla baktı ki, Brown o gucu kendi benliğinde hissetti. “Bay Brown, gunun birinde sizin her rekorunuzu kıracağım!... ”Futbol efsanesi gulumsedi, “Harika evladım,” dedi. “Adın ne senin?” Cocuk “Orenthal, efendim,” diye karşılık verdi. “Orenthal James Simpson… arkadaşlarım beni O.J. diye cağırırlar.”
O. J. Simpson gercekten de Jim Brown’ un butun rekorlarını kırdı, yerine kendi rekorlar anıtını dikti! Anonim.
[h=2]Kocaeli Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Amac, secmenin anahtarı...
Sağlık0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Amac, secmenin anahtarı...