O zaman mucadele etmeyi bilmek gerekiyor...
Ozellikleri:
Yalnızlar, asosyaller
Herşeyi siyaha boyuyorlar, hayatlarında bırakın beyazı grinin tonları bile yok
Size kendinizi suclu hissettiriyorlar
İğneliyorlar, laf sokuyorlar
En mutlu gununuzde bile gelip moralinizi bozacak bir şey soyleyebilecek kadar rahatlar
Durduk yere ofke patlamaları yaşıyorlar
Herkesi sucluyor, art niyet arıyor, kendilerini "sucsuz ve ideal kişilik" olarak goruyorlar
Tartışmayı ve muhalefet etmeyi seviyorlar, bazen sırf tartışmak icin bile olsa ortaya sebep atıyorlar
İncindiğinizi ifade ederseniz sizi "aşırı duygusal" olmakla sucluyorlar
...
Arkadaşlar aşağıya yazdıklarım benim kendi deneyimlerimden edindiğim bilgilerin bir derlemesi. Umarım benim durumumdaki insanlara bir nebze yardımcı olmuş olurum. Şahsen kendi kendime hatırlatmak amacıyla bir adet kucuk kağıda yazdım bunları, yanımda taşıyorum

1.Onları değiştirmeye calışma, değişeceklerini bekleme

2.Tartışmaktan kacın, konuyu değiştir, mekan değiştir :82:
3.Kendini suclama, cunku bu karakterlerin amacı kendini suclu hissederek onlara hak vermeni sağlamak. Suclu hissedersen bil ki ağa duştun :26:
4.Kendini sorumlu hissetme, negatif olmaları kendi sorunları

5.Kendi fikirlerinden, felsefenden ve inancından şuphe etme. Onların fikirleri işe yarasaydı bugun bu halde, bu kadar yalnız olmazlardı

6.Mizaha vur. Dalga gec. Aşırı ciddi, her şeye muhalefet eden bu insanların ne kadar komik gozuktuğunu farket.

7.Yoğun olumsuz duygular icindeysen (yani yukarıda yazanları bir an unutup ağa duşmuş bulunduysan) kendine zaman ver. Ağır konuları tatile cıkar. Hic bir şey acele, hemen, bugun hallolmak zorunda değil. Biraz da seni uzenler senden haber beklesin

Umarım yardımcı olabilmişimdir birazcık!!!