Merhaba doktor hanım. En yakın arkadaşımla 4 yıldır tanışıyoruz, neredeyse her gun beraberiz. Carşıya, okula, alışverişe vs. ne varsa her yere beraber gidiyoruz cok iyi anlaşıyoruz. Ama onun bazı davranışları beni cok duşunduruyor. Ailesi sinir kupu gibi, onun da problemleri var anlıyorum ama artık rahatsızlık vermeye başladı. Bana cok yalan soylemeye başladı. Yalanını cok kez yakaladım. Mesela gecen yıl bir duğune gitmiştik, orda sozde bir erkek arkadaşıyla telefonda konuşuyordu ama ben de yanına yanaşınca ses falan duymadım telefondan, telaşlandı ve tamam by deyip kapattı(!) telefonu. Kac yıldır o arkadaşından (kankasıymışmış) soz ediyor ama ne hikmetse hic goremedik ikisini beraber. Hep bi uste cıkma durumları, benim cevrem cok geniş, cok erkek kankam var havası yapma icin cabalar.. Ustelik o kadar alışmışki yalan soylemeye. Herkes onun icin yalancı diyor. Gecen noel tatilinde (yurt dışında yaşıyorum) hocamız odev verdi kitap okuyup ozetini yazmamızı istedi. Biz de internetten ozet bulduk tabi. Ben dedimki inşallah kitabı getirin falan demez, yoksa ne deriz diye. O da "kitabı kuzenimden aldım, almanyaya giderken goturdu derim, yalanım hazır " dedi ve ben şok gecirdim. En basit şeylerde bile bu kadar rahat yalan soylemesi beni korkutuyor, guvenimi sarstı. Bir de surekli bir başka şehire muzik kursuna gidiyorum, yok antalyada konser verdik falan diyor ama ben hic bir tane bile resmini gormedim. Artık ona guvenemiyorum.

Bazen mahrem konular konuşulduğunda ay susun falan diyor utanıyor guya konuşturmuyor. Ama bir gun facebookuna girip duvarını acmamı istemişti, o sırada mesaj geldi. Bakmamam gerekti biliyorum ama kimden gelmiş bi bakayım dedim. Meğer antalyadaki bir turlu bırakamadığı biri var, surekli onu kullanıyor ama benim arkadaşım goya cok seviyor ayrılamıyor. Bakmaz olaydım, oyle sapık şeyler varki afedersiniz resmen internetten ilişkiye giriyorlar. İğrendim bu hareketinden. Halbuki cok sadık biridir arkadaş olarak , ama ikilemde kaldım yalan konusunda. Bu arada kendisinin ilkokul arkadaşı vardı ondan daha guzel falan işte, o da hep uste cıkmak icin uğraşırdı. Arkadaşım şimdi hep ondan ustun olmak istiyor, daha yakışıklı erkekler flort etmeye calışıyor. Bu yuzden facebooktan tanıdığı kişilerle hep ilişkisi oluyor. Cunku yaşadığımız yerde ona cıkma teklifi eden kişiler pek yok, olanlar da abuk subuk tipler. Hep ustun olma cabası var kendisinde, benim cevrem geniş, yakışıklı sevgilim var gibi.

Size sorum ona nasıl davranmalıyım? Arkadaşımın sorunu nedir? Arkadaşlığımı bitirmeli miyim, ya da ona nasıl uyarıda bulunmalıyım? Yuzustu bırakmakta istemiyorum bana sadık ama yine de korkuyorum. Bir uzman olarak fikir verirseniz cok mutlu olurum. Cok uzun yazmışım ama oyle işte anlatmaya calıştım bazı orneklerle. İlginize cok teşekkurler.

(Bu arada bu konuyu bir derdim var bolumune de acmıştım, bir kısmını ordan alıntı yaptım.)