Benim derdim ne?
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Benim derdim ne?
-
14-10-2022, 09:39:25merhaba arkadaşlar. bende bir problem var. psikoloji olarak sağlıklı olmadığımın farkındayım, bir psikolog ile mutlaka goruşeceğim. ama oncesinde sizin fikirlerinizi almak istedim. belki benimle aynı şeyleri yaşayan ya da bilgisi olan vardır. benim sorunum şu ki beynim hicbi zaman boş değil, surekli birşeyler aklıma getiriryorum ve bu şeyler hep kotu şeyler. olasılığı duşuk ( insanların dediğine gore) ve olumsuz şeyler. bişeye takıyorum ve o şey hep aklımda kotu bişey olacak ya da oldu diyorum. kendimi sucluyorum. boyle belli başlı duşunup kafama taktığım şeyler var mesela biri geciyor ve kısır dongu gibi ben diğer probleme gecip onunla kafayı yiyip sonra duşunup bitirdiğim şeylere geri donuyorum. o kadar cok duşunuyorum ki bazı gercek olmayan şeylere acaba gercek mi diye inanmaya başlıyorum sanırım. icimde bi taraf ,olmadığını cok icten ice bilse de diğer taraftan kendimi tuketmeye devam ediyorum. ozellikle boş kaldığımda oluyo boyle şeyler. beynim hic benim lehime calışmıyo sanki. aksine aleyhine calışıyo. hic icimi rahatlatamıyorum. olumsuz bişey icin yuz milyonda bir ihtimal varsa bile onun olabilitesi beni deli ediyor. bu belirli bir hastalık mı acaba? belirli bir ismi var mı? yoksa işin ozeti ben manyak mıyım