Ortaoğretim kurumlarında eğitim oğretime başlayan hazırlık ve 9 uncu sınıf oğrencileri ile pansiyonda kalan oğrencilerin; oğrenim gorecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, oğrencilere yeni girdikleri eğitim ortamına kısa surede uyum sağlamalarına katkıda bulunacak becerilerin kazandırılması ve koruyucu bir eğitim ortamının oluşturulması amaclarıyla Bakanlığımız ve UNICEF işbirliğinde Ortaoğretime Uyum Programı Uygulama Kılavuzu geliştirilmiştir.
Ortaoğretime Uyum Programı okullarda; okul yoneticileri ve rehber oğretmeni koordinasyonunda, hazırlık, 9. sınıf rehber oğretmenleri ve belletici oğretmenler tarafından, branş oğretmenlerinin de desteği ile 2017-2018 eğitim oğretim yılı başlangıcında uygulanacaktır.
Ortaoğretime Uyum Programı uygulanmadan once, Ortaoğretime Uyum Programı Tanıtım Videosu okul yoneticileri ve oğretmenler tarafından izlenmelidir. (Videoyu İzlemek İcin Tıklayınız...)
Ortaoğretime Uyum Programı kapsamında hazırlanan set icerisinde Uyum Etkinlikleri’nin yanı sıra Mevzuat ile Genclerde Hijyen ve Cilt Sağlığı, Beslenme ve İlk Yardım El Kitabı da bulunmaktadır. Web sitemiz uzerinden paylaşılan soz konusu dokumanlar Genel Mudurluğumuze bağlı tum okullara basılı olarak da gonderilmiştir.
Haber İle İlgili Videolar;
- Ortaoğretime Uyum Programı Uygulama Kılavuzu Uyum Etkinlikleri
- Mevzuat
- Genclerde Hijyen ve Cilt Sağlığı, Beslenme ve İlk Yardım El Kitabı
- Ortaoğretime Uyum Programı Tanıtım Videosu
Milli Eğitim Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi