Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AA Editor Masasına yaptığı acıklamada 2018 Şubat ayında 20 bin oğretmen ataması icin duyuru yapacaklarını ifade etti. Bakan Yılmaz, 2018 Şubat ayında duyuru yapacaklarını, Mayıs ayında sozlu sınavların yapılacağını ve Haziran-Temmuz aylarında atamaların yapılacağını ifade etti. 2018 Şubat Atamasında Hangi Branşlar On Plana Cıkacak? 1-Sınıf Oğretmenliği Her atamada olduğu gibi yine bu atamada da en cok emekli olan en cok idareci cıkaran bolum olan bu nedenle ihtiyac sayısı fazla olan Sınıf Oğretmenliği bolumune en fazla kontenjan ayrılacak. 20 bin kontenjan icerisinden 4 bin kontenjanın sınıf oğretmenliğine ayrılması muhtemel gozukuyor. 2- İngilizce Oğretmenliği Milli Eğitim Bakanlığı 5. sınıfta Yabancı Dil ağırlıklı eğitim vermeyi planlıyor. Bu nedenle 2018 yılında yapılacak olan atamalarda İngilizce Oğretmenliği bolumune kontenjan ayrılırken sayının artması duşunuluyor İngilizce oğretmenliğine tahmini olarak 2500-3000 arası kontenjan ayrılmasını ongoruyoruz. 3-Okul Oncesi Oğretmenliği Milli Eğitim Bakanlığının 2018 yılı icin bir diğer projesi ise okul oncesini zorunlu kılmak. Bu nedenle de okul oncesi oğretmenliği bolumune daha fazla kontenjan ayrılması on goruluyor. Okul oncesi oğretmenliğine 1500-2000 arası kontenjan ayrılması muhtemel. 4- İlkoğretim Matematik Oğretmenliği İlkoğretim Matematik Oğretmenliği bolumunde de ihtiyac bulunuyor. Bakanlığın 4. sırada kontenjan ayıracağı diğer bolum ilkoğretim matematik oğretmenliği olabilir. İlkoğretim matematik oğretmenliği icin 1000-1500 arası kontenjan ayrılması duşunuluyor. 5. Din Kulturu...
Kaynak
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- 2018 Şubat 20 Bin Oğretmen Atamasında En Cok Atanacak 5 Branş