Alıc sirkesiAlıc sirkesi, alıc meyvesinden elde edilir. Alıc ağacı ormanlarda, dere kenarlarında, calılıklar arasında yetişir. İnsan sağlığına bircok faydası olmakla beraber esas olarak damar ve kalp sağlığı icin birebirdir. Damar ceperlerinde biriken kalsiyum ve kolesterol oluşumlarını eritmektedir. Yani damarları temizler, genişletir ve butun organların kanla beslenmesini sağlar. Ben bu amacla kullandım ve cok iyi sonuc aldım.
Tıp fakultesinde gecen 7 yıllık tahsili de sayarsak 40 yıllık klasik tıp eğitimi almış biri olarak acıkcası bitkisel ilaclara pek sıcak bakmıyordum. Bendeki koroner arter hastalığı icin anjiyo, sintigrafi ve belki de ardından gelecek balonla acma ya da bypass ameliyatını goze alamadığım icin bir umut olarak alıc sirkesi icmeye karar verdim. Sonuc alacağımdan da umutluydum cunku sirkenin kaplardaki kirec birikintilerini erittiğini, yok ettiğini biliyordum. Bunu bizzat uzum sirkesi ile deneyerek gordum.
Ayrıca eşimin arkadaşının anneannesi de alıc sirkesini 3 ay kullanarak iyi olmuş. Ben de bu vesileyle tanıştım bu bitkisel ilacla. Eşim sirkeyi bir şişe icinde getirdi. Eczanelerde ve aktarcılarda satılır. Pahalı bir şey değil. Tıp doktorlarının verdiği ilaclara ilaveten alıc sirkesini de kullanmaya başladıktan sonra abartısız butun kalp şikayetlerim gecti. Yururken goğsume ağrılar giriyordu, durup dinlenmek zorunda kalıyordum.
Cok da kiloluydum, 140 kilo idim. Alıc sirkesi iştahı da azaltıyor. Bu arada diyet yaptım, her gun 3-4 km yurudum ve hala yuruyorum. Şimdi 120 kiloyum. Evet tekrar edeyim hicbir şikÂyetim kalmadı. Alıc sirkesini ara vermeden 3 ay kullandım.
Kullanım şekli Her sabah bir yemek kaşığı alıc sirkesini yarım bardak su icine katıp ac karına iciyorum. Uzerine de biri iki yudum su iciyorum, cunku ağızda kalıntısı diş minesine zarar verebilir. İyileştikten sonra şimdi her ayın 1’inde başlamak uzere 250 ml’lik bir şişe bitiriyorum.
Bu da yaklaşık 10 gun suruyor. Daha fazla bilgi edinmek isteyenler internetten araştırabilirler. Şen ve esen kalın.

[h=2]Kocaeli Pratisyen Hekim uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]