ALERJİ
Sinuzit sorununuz var ise, -ne kadar sevimli olsalar da ! -Kedi, kopek, kuş gibi alerjen maddeler (tuy, hayvan deri dokuntusu vb.) oluşturan evcil hayvanlar ile aynı ortamlarda bulunmaktan da kacınmalısınız. Hayvan deri dokuntulerinin yıllarca evinizde kalabileceğini unutmayın. Kedilerin, kopeklerden daha alerjik şikayetlere neden olduğu bilinmektedir.
Son araştırmalar (*),
ERKEK kedilerin daha alerjik şikayet oluşturduğunu gostermiştir !
(Nedeninin, erkeklik hormonu testosteron’un alerjen yani Fel D1 isimli maddeyi oluşturmayı tetiklemesi olduğu duşunulmektedir).
Alerjik nezle, Astım ve Kronik Sinuzit arasında direkt olarak ilişki olduğunu hatırlayınız. Ayrıca yaşadığınız ortamların havalanmasının da iyi olması gerekir (Bakınız; Hava temizleyiciler) Mold denilen kuf mantarının ortamda olması olumsuz bir faktordur. Bu mantarların ortadan kaldırılması icin aşırı nemli veya yemek artıklarının olabileceği yerler belirlenmeli ve onlemler almalısınız.
Parfumler:Ağır parfum kokuları da, alerjik nezle ve dolayısı ile sinuzit sorunlarına yol acabilir. Boyle bir rahatsızlık olmaması icin, hem siz parfum kullanmamalı, hem de kullanılan ortamlardan kacınmalısınız.
Alerjik nezlesi/sinuzit ve/veya Astım sorunu olanlar:
Sigara kesinlikle kullanılmamalıdır, sigara icilen ortamlar bile sakıncalıdır.Alerjiye neden olabilecek ortamlarda calışanlar maske kullanmalı, mecbur kalındığında calışılan ortam hatta mesleklerini değiştirmelidir.Kedi, kopek, kuş vb. evcil hayvanlar beslemeniz doğru olmaz, aynı odada yatmayınız (Evde beslemek zorunluluğu var ise, duzenli aralıklarla yıkamak, temizlik urunleri ile silmek gerekecektir). Kapalı ortamlarda klima/hava temizleyiciler kullanılmalıdır.Arabanız icinde filtre kullanabilirsiniz.Alerjen polenlerin yoğun olduğu donemlerde sabah saatlerinde dışarıda olmayınız, dışarıdan geldiğinizde duş alınız, camaşırlarınızı dışarıda kurutmayınız.Yatak odanızda halı kullanmayınız.Hamamboceklerini yok etmek icin gerekli onlemleri alınız (temizlik, ilaclama)
Yatak odası nevresim takmlarını, yastık kılıflarını iki haftada bir defa 60°sıcak su ile temizleyebilisiniz (anti-akar yastık kılıfı
kullanabilirsiniz)
Evde rutubet/nem/kuf oluşturacak problemleri cozunuz.Ev/bahce temizliği sırasında maske kullanmalısınız
[h=2]İstanbul Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Alerjik nezle,sinuzit ve astım sorunu olanların dikkat etmesi gerekenler
Sağlık0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Alerjik nezle,sinuzit ve astım sorunu olanların dikkat etmesi gerekenler