Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Eğitim sisteminin temel unsuru oğretmendir. Ulkemizin geleceğinin teminatı olan genclerimizin demokratik değerlerle buluşmasında, onların milli ve manevi değerlerle donatılmasında, ulkemizin geleceğini inşa edecek genclerin yetiştirilmesinde en buyuk pay hic kuşkusuz oğretmenlerimize aittir” dedi. Bakan Yılmaz, onumuzdeki donemde Oğretmen Akademisi’nin hayata gecirileceğini de acıkladı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 81 ilden gelen oğretmenlerle Başbakan Binali Yıldırım’ın Oğretmenler Gunu icin Cankaya Koşku’nde verdiği kahvaltıya katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada “Millet Mektepleri’nin acıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Ataturk’e Başoğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı gunde gelecek nesillerimizi yetiştirmek icin ozveriyle calışan tum oğretmenlerimizin Oğretmenler Gunu’nu kutluyorum. Sağlık ve huzur dolu nice oğretmenler gunune sevdikleriyle birlikte ulaşmalarını diliyorum” dedi.
Bakan Yılmaz, sozlerini şoyle surdurdu:
OĞRETMEN NE KADAR İYİYSE, SİSTEM O KADAR İYİDİR
“Eğitim sisteminin temel unsuru oğretmendir. Ulkemizin geleceğinin teminatı olan genclerimizin demokratik değerlerle buluşmasında, onların milli ve manevi değerlerle donatılmasında, ulkemizin geleceğini inşa edecek genclerin yetiştirilmesinde en buyuk pay hic kuşkusuz oğretmenlerimize aittir. Eğitimin genel başarısı, herkes kabul ediyor ki, asla oğretmenin başarısından fazla olamaz. Oğretmen ne kadar iyiyse, sistem de o kadar iyidir.
TURKİYE’DE EN İTİBARLI MESLEK
Oğrencilerimizin hayata bakışlarını ve algılarını geliştirecek olan oğretmenlerimizin bu sorumluluklarını yerine getirmesi icin surekli kendini geliştirmesi, araştırmasını, okumasını ve mesleki gelişimlerini desteklemek istiyoruz. Bu nedenle oğretmenlik mesleğine yonelik iyileştirme calışmaları başlattık. Bu cercevede lisans eğitimlerinin yapılandırılmasına, oğretmen alımına, adaylık ve yetiştirme sureclerine, oğretmenlerin mesleki gelişimlerini teşvik etmeye, performanslarının değerlendirilmesine, kariyer gelişimine ve calışma şartlarının iyileştirilmesine kadar pek cok hususta yol haritası niteliğinde olan Oğretmen Strateji Belgesi bu yıl Resmi Gazete’de yayımlandı. Oğretmen Strateji Belgesi, yaşam boyu oğrenme yaklaşımıyla uc amaca yonelik olarak hazırlandı. Yuksek nitelikli iyi yetişmiş ve mesleğe uygun bireylerin oğretmen olarak eğitime kazandırılması, oğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimini surekli kılmak ve oğretmenlik mesleğine yonelik algıyı iyileştirmek ve mesleğin statusunu guclendirmek. Oğretmenlik Turkiye’de en saygın, en itibarlı mesleklerden biridir. Bunda hic kimsenin şuphesi yok.
Onumuzdeki donemde Oğretmen Akademisi’ni hayata gecireceğiz. Bununla ilgili yonetmelik taslağımızı hazırladık. Amacımız daha guclu, daha mureffeh bir ulke icin milli ve manevi değerlerimize bağlı, evrensel değerlere acık, fikri hur, vicdanı hur, irfanı hur nesilleri yetiştiren oğretmenlerimizle 21’inci yuzyılı, Turkiye’nin yuzyılı yapıyor. Ulkemizi muasır medeniyetler seviyesinin uzerine cıkarıyor. Ulkemizin muasır medeniyetler seviyesine cıkarılmasında şuphesiz en buyuk pay oğretmenlerimize ait olacak. Turkiye’yi bugunlere taşıyan, bugun geldiği seviyeden cağdaş uygarlık seviyesinin ustune taşıyacak nesilleri yetiştiren oğretmenlerimize emekleri icin binlerce kez teşekkur ediyorum. Bu vesileyle emekli oğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu gunler diliyor, şehit ve ebediyete irtihal etmiş oğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İlkokul, Ortaokul
- Bakan Yılmaz acıkladı: Oğretmen Akademisi kuruluyor[OU]