Forumda tecrubelerle sabit olarak pek sevilmeyen bir program Advanced SystemCare. Bunun sebebinin yaptığı ince ayarların genelde Windows'a zarar vermesi ve arkaplanda ram somurgesi kurması. Ama bu konuda belirteceğim ayarları uygularsanız, gayet faydalı olarak calışacaktır.

Notlar: Rehber Advanced SystemCare'ın ( bundan sonra ASC diyeceğim ) 8.4.0.811 surumunun Pro versiyonunda uygulanmıştır. Pro surumunu almazsanız bazı ayarları kullanamayabilirsiniz. Ve de 9 surumunun betası site tarafından dağıtılmaya başlandı fakat beta olduğu icin burda kullanmıyorum.

1-İndirme linki: Advanced SystemCare PRO 8/7/6/5/4/3 Review, Get License Code/Key/Torrent - IObit. Lisans satın alınması gereken linki verdim fakat linkte alt kısımda Free ve Pro surumun farkları ve Free surumun linki mevcuttur.

2-Kurulum: Acıkcası kurulumu gayet basit olduğu icin burada yer vermek istemiyorum fakat kurulum esnasında Toolbar kurmaya calışıyor. Next next next yapmadan toolbar kurulumuna hayır diyerek kurun.

3-Ayarlar ve kullanım: ASC'yi actığınız zaman,resimdeki gibi yaparak Ayarlar'a giriyoruz.

Ayarlar'a girdiğimiz zaman acılan ilk sekmeyi bu hale getiriyoruz:

Not:Gercek-zamanlı Koruma ve Tarayıcı İzleme-Karşıtı işe yarayan ayarlar olabilir fakat benim tavsiyem kapatmanız.Tik işareti varsa kaldırın. Onlar icin fotoğraf koymuyorum.

Kotucul Kaldırma sekmesine gelip bu ayarları uyguluyoruz:

Kayıt Defteri Duzeltme sekmesinde fotoğrafa sığmadı tum nesneler fakat siz hepsini secin:

Gizliliği Supurme kısmına gelerek yine tum nesneleri seciyoruz ve resimdeki gibi gozukuyor: ( Silmek istemediklerinizin tikini kaldırın )

Cop Dosya Temizleme sekmesi bu şekilde olacak: ( Silmek istemediklerinizin tikini kaldırın )

Sistem Eniyileme sekmesinde tavsiyem Bilgisayar Eniyileme seceneğinde 'En yuksek verimlilik (Ev Kullanıcısı) yapmanız. Ağ Eniyileme kısmında kullandığınız interneti sececeksiniz:
-Bilgisayarınızda kablolu ADSL bağlantısı varsa DSL,
-Bilgisayarınızda kablolu Fiber internet varsa FIOS ( optik lifli kablo ),
-Usb cubuklu VINN kullanıyorsanız Cevirmeli Modem,
-Adsl, fiber internet, Wifi ile bağlanılan VINN farketmez, bilgisayarınızdan kablosuz bağlanıyorsanız Kablosuz'u secmelisiniz.

Savunma Acığı Duzeltme,bulduğu acıkları kapatan Windows guncellemelerini kurar.Ayarı olmadığı icin es geciyorum.

Disk Birleştirme ayarlarını resimdeki gibi yapıyoruz, SSD diskler icin disk birleştirme tavsiye edilmediği icin tikini kaldırın.

Otomatik Servis kısmında Otomatik Bakım'ı, Temizleme'yi ve Guncelleme'yi kapatın.
Aktif Eniyileme acıksa kapatın.
Yoksayılanlar Listesinde istediğiniz dosyayı ya da klasoru eklerseniz eklediklerinizi taramalarda atlayacaktır.Ve bu listede Cerezler seceneğinde Kalacak cerezler kısmını Silinecek cerezlere taşıyın.

Ayarlar bu kadardı.

Sağ alt koşeden Uygula'ya ve daha sonra Tamam'a basın. Ayarlar kısmı kapanınca ve baştaki ekran acılınca Tumunu Sec'e basın ve Tara duğmesine basın . Tararken sol alt koşede 'Tarama sonrası otomatik onar' ve 'Onarım sonrası PC'yi kapat' secenekleri var.Bunları da istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ve tavsiyem olarak, tarama sonrası Turbo Mod'u acmayın bence oldukca gereksizdir.Tarama ve onarım bitince, ekranda bir rapor acılacak. Tamam diyin ve bilgisayarınızı normal şekilde kapatın ve isteğe bağlı olarak acın . Kucucuk, hatta minnacık bir isteğim olacak sizden,tarama sonrası raporlarını buraya atmanız. Programı sevmeyen arkadaşlar sonuclarını gordukten sonra denemek isteyebilirler.