TDK sozluğun de .
1. Beklenmedik bir davranışla yanıltmak
2. Karşısındakinin dikkatsizliğinden, ilgisizliğinden yararlanarak onun uzerinden kazanc sağlamak
3. Birine verilen sozu tutmamak
4. Yalan soylemek
5. Bir şeyin gorunurdeki durumu, o şeyin niteliği bakımından yanlış bir kanı vermek
6. Ayartmak, kotu yola suruklemek, baştan cıkarmak, iğfal etmek
7. Karı ve kocadan biri eşine sadakatsizlik etmek, ihanet etmek
8. Oyalamak, avutmak anlamların da tarif edilmektedir.
Aldatmak aldatan ve aldatılan iki tarafta da travmalar yaratmaktadır. Aldatan eş soylediği yalanların ortaya cıkması korkusuyla surekli gergin ve tedirginken gittikce eşten uzaklaşır surekli olarak sucluluk duyguları ve vicdanı ile baş başadır. Aldatılan taraf ise aldatıldığını oğrendiği andan itibaren hayata karşı guvenini kaybeder. Eğer gecmişten gelen bir ozguven eksikliği ve değersizlik duygusu mevcutsa bu duygular su yuzune cıkar ve kendini suclayarak nedenler aramaya başlar. Kendini eksik, yetersiz, cirkin, yaşlı vs. hisseder. yapılan araştırmalara gore aileyi iki şey guvenli ortamdan cıkarır. Biri olum diğeri aldatmadır. Hatta aldatma aileyi olumden daha cok hırpalar cunku aldatma olum gibi doğal bir olay değildir.
Bir an gelir ve hayatının tum akışının değiştiğini hissedersin. Artık sen o eski sen değilsindir. Kırılmış kızgın kendini kandırılmış hissedersin ve buyuk bir boşluk oluşmuştur icinde yerini dolduramadığın kocaman bir boşluk. Yalanlar tek tek ortaya cıkmaya başlamıştır tum guvenin yok olup gitmiştir artık kime ve nasıl guveneceğini bilemezsin hayatının bir yalanın parcası olduğunu oğrendiğin andan itibaren sorgulamaya başlarsın her şeyi yıllardır aynı yastığa baş koyduğun, aynı şeylere gulup aynı şeylere ağladığın insan artık bir yabancıdır senin icin...
Ne zamandır ,kim le, neden ....gibi arda arda sorular sorar kalbin.
Neydi eksik olan tamamlamaya calıştığı? Cok mu cirkinim ya da yaşlı, yetersiz miyim ...?
Yıllardır kac kere aldatıldım?
Oysa Ona ne kadar da guvenmiştim.
Biz birlikte yaşlanacaktık birlikte torunlarımızı sevecektik...
Gelecek bir anda yok olmuştur senin icin. Karanlıktır yurumen gereken yol ve sen karanlıktan korkarsın. An ve an değişir duyguların
Evet evet boşanıyorum ondan...
Ama ben onsuz nasıl yaşarım hala cok seviyorum.
Aptalsın işte hala nasıl sevebilirsin O seni aldattı.
Asıl korkutan seni değişimdir. Boşanma kararı da alsan affedip devam da desen artık değişim başlamıştır evlilik icin. Her iki durumda da karar sana ait olmalıdır. Affedip evliliği yeniden yapılandırma kararı verdiysen eğer ve bu sorunu her ikiniz icin de kazanc haline getirmelisin. Sorunlar tum acıklığı ile konuşulmalı ve her iki tarafta isteklerini soylemelidir karşı tarafa.
Yok, eğer boşanma kararı aldıysan bu durumda da korkularınla yuzleşmeli ve bundan sonra ki hayatını yapılandırmak icin guclu ve guvenli adımlar atmalısın. Sadece yalnız kalma korkusu, onsuz nasıl yaşarım gibi korkularla evliliğe devam etme kararı almamalısın. Guveni yeniden inşa etmek zordur. İtiraf ve kabullenme guvenin oluşması icin gerekliliktir. Ve bu guven oluştuğunda ayrılıkta beraberlik te daha kolay olacaktır.
Aldatma ardından arkadaşlardan ve aileden nasihatler almak coğunlukla fayda gostermez. Dertleşmek ve konuşmak isteyeceksinizdir ancak onlar size kendi hayat tecrubelerine gore yol gosterecek ve oğutler vereceklerdir. Bu sizin hayat tarzınıza uygun olmaya bilir. Bu durumda sizi yargılamadan dinleyecek tamamen objektif olacak birine ihtiyac duyarsınız ve profesyonel yardım almak sizin ve aileniz icin en doğru yaklaşım olacaktır.
Dr.H.Selen DAĞISTAN NAMLI
Aile Danışmanı/Hipnoterapist
[h=2]Ankara Cinsel Terapi Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]