EŞİMİ GERİ İSTİYORUM! diyorsanız, bilin istedim; Bağışlama bir gecede gercekleşmeyecek.
Yasak bir ilişki, genellikle evliliğinizin altında yatan sorunları gosterse de, secimlerinizin ve eylemlerinizin sorumluluğu tamamen size aittir.
Oncelikle kendinize, “ilişkimiz kurtarılmaya değer mi?” diye sorarak başlayın.
Değeceğini duşunuyorsanız, tum mazeretleri bir kenara bırakıp yuzde yuz sorumluluk almalısınız. Her şeyi kabul edip devam etmeye hazır hissettiğinizde, eşinize, olanlarla ilgili cevap verme konusunda istekli olun. Duygularınız ve yaşananlar hakkında eşinize durustce cevaplar vermezseniz iyileşme olmaz.
“Yalnızca gercek pişmanlık iyileştirir.”
İlişkide guveni arttırmak icin aldatan kişinin bundan sonra yaşamın her alanında durust olması beklenilir. Sadakatsizlik bırakıldı veya belli bir sure ara verildi diye guven otomatik olarak geri gelmez. Her durumda hesap verebilir olun (harcamalar, geziler, iş yerindeki sorunlar, sosyal etkileşimler vb. hakkında), bazen acı verse de korkmadan gercekleri soylemek gerekir. “Titiz bir durustlukle gercekleri soylemek” aradığım cumle bu sanırım.
Artık Yalan YOK. Sır YOK…
Bu ne cok kolay ne de eğlenceli bir surec. Guveni inşa etmek zaman ve buyuk caba gerektirecek. Beyaz yalanlar bile yasak, eşiniz copu dışarı cıkarma konusunda dahi bir yalanınızı yakalasa, bunu diğer yalanlara eşit olarak duşunecek ve kriz ortamı yaratacaktır. Sureci hızlandırmanın tek yolu her konuda şeffaf (telefon, sosyal medya şifreleri, erişilebilirlik v.b) olmaktır.
TAM DURUSTLUK kolay değildir…
Durustluk sozlerden cok davranışlardadır. Diğer kadın veya erkekle olan ilişkinizi tamamen kesmelisiniz. İletişime gecmek durumunda kalırsanız, eşinizle bunu paylaşmalısınız. Kendi cabasıyla oğrenirse her şey başa sarabilir. Tum ilerleme kaybolur.
İhanet icin itiraf etmek, ozur dilemek yeterli değildir. Samimi olun. Ozurler sık aralıklarla aylarca hatta yıllarca surebilir. Son sozu eşiniz soyleyecek gibi gorunse de ilişki gibi karar da sizin…
TAMAM mı? DEVAM mı?
Cevap DEVAM ise; eşinize onun değerli olduğunu hissettirin, onunla bağlantıda olun. Sakin ve odaklanmış bir şekilde ilişkinize sahip cıkın. Dış dunyayı sessize alın. Eşinizin samimiyetinizden emin olmasını sağlayın, onunla goz teması kurun, olumlu ses tonu ve vucut dilinizi kullanın. Sadakatsizliğin ilişkiye son vereceğini varsaymak kolaydır. İyileşme mumkun olsa da sağlıklı bir ilişki icin yeniden yapılandırma zordur. Eşler birlikte kalabilirler, fakat kırılmış guveni tamir etmekte zorlanırlar.
Ne zaman mı duzelecek? Bunun icin bir sure vermek zor. Ancak şunu soyleyebilirim uzun ve engebeli bir yol sizi bekliyor.
UNUTMAYIN! İlişki genelde sadakatsizlikten cok bencillik ve guvenilmezlik devam ettiği icin bitiyor.
Sadakatsizlikle gelen ciftlerle ilk olarak iletişim calışıyoruz. İyi iletişimin ciftlere kesinlikle yardımcı olduğunu duşunuyorum. Ciftler kim olduklarını ve ilişkiden ne beklediklerini daha iyi anlayarak ilişkilerini yeniden yapılandırabiliyor.
İlişki dinamiklerini yeniden harekete gecirmek icin istekli ciftlerin, sadakatsizlikten sonra da MUTLU bir İLİŞKİ yaşayabileceklerini bilmeleri gerekir.
[h=2]Ankara Aile Danışmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Aldatma sonrası ilişkiyi adım adım kurtarma
Sağlık0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Aldatma sonrası ilişkiyi adım adım kurtarma