a.s.Diş sorunu cekmeyen var mı? Yanıtı elbetteki yoktur olacak fakat bu yanıt yanlış:
26 yıl suren bir araştırmaya gore, (Sanıyorum Harward Dişcilik okulunda yapılan) her yediğinz ve ictiğinizden sonra kavaboya giderek ağzınıza 5-6 defa so dolduruğ basınc yaptırarak calkaladığınızda, bir daha hayat boyu dişciyle işiniz olmaz. Bu mesaja dişcilerimiz belki kızacaktır fakat sağlık konusunda doğru olanların mutlaka paylaşılması gerektiğine inanıyorum beni affetsinler ve kendileri de hastalarına bu tavsiyeyi yapmaya başlasınlar. Orneğin benim İstanbul'daki dişcim bu tavsiyeyi hastalarına severek yapıyor.
Yiyeceklerde bulunan yağlar, hayvani gıdalar ve şeker ağızda 2 saat icinde dişleri curuten bakterilere donuşuyor. Gunluk normal olarak dişlerinizi diş macunuyla temizleyiniz ve her lavaboya gittiğinizde ağzınızı suyla basınclı olarak calkalamayı hobi haline getiriniz. Goreceksiniz hem diş curumesini onlemiş hem de ağzınızda oluşan kotu kokudan arınmış olacaksınız.
AĞZI KOKANLAR: Lutfen yukarıdaki tavsiyeye uyunuz. Ağzınızın nasıl koktuğunu anlayabilmeniz icn ise size ayrı bir tavsiyem var: iki parmağınızla burnunuzun ucunu hafif yukarı kaldırın ve o sırada ağzınızdan verdiğiniz nefesin nasıl koktuğunu oğreneceksiniz.
Orneğin ben soda bile icsem lavaboya giderek ağzımı bir kac kez calkalıyorum. Diş fırcası diş aralarını avurtlarınızı oynatarak basınc yaptırdığınız sudan daha iiyi temizlemiyor. Ayrıca bu metod dişlerde oluşan kireclenmenin de onune geciyor.....
Eğer burnunuzun ucunu kaldırdığınızda nefesinizden kotu koku alıyorsanız burun icinde kullanılan bir antibiyotik kremi burnunuzun icine iyice surun cunku burun icinden gelen kotu koku mutlaka burun icindeki bir enfeksiyonla ilgilidir ve antibiyotik krem anında sorunu hallediyor.
Kadınlar Klubune bize bu fırsatı verdiği icin teşekkur ediyorum. Mutlaka bu tavsiyeleri cocuklarınıza da aktarın.
Sac sorunu bolumunde de sac sağlığıyla ilgili mesajlarımı okuyabilirsiniz.