merhaba doktor hanım.bundan tam 20 gun once 20 lik dişimi ve hemen yanındaki azı dişimi cektırmek zorunda kaldım(47-48)(komplikasyonlu diş cekimi ve gomulu diş cekimi-kemik retansiyonlu)
diş cekimim cok zor olmadı cunku 20 lik dişimin cogu kısmı cıkmıstı yalnız yanındakı dişime hamileyken yaptırdıgım dolgu,diş iyi temizlenmedıgı icin dokuyu yemiş birden fazla orda enfeksiyon olusmus.durum boyle olunca dişimi (47)kurtaramadılar aldılar.2 dikişim vardı.diş cekimimi universite hastanesinde yaptırdım.
dikişlerim alındıktan sonra farkettım kı 20lik dişimin yarası kapanmıs ama onun yanındakı dişin cıktıgı yer halen bosluk duruyor.cok buyuk degıl ama halen kavis seklınde duruyor.bundan 5 gun once diş hekimine muayene oldum 1 hafta icinde kapanıcagını,bolgenin halen biraqzda olsa enfeksiyonlu oldugunu,bunun icinde kapanmamıs dokunun icine ilac yerlestirecegini boylelikle iyileşmeyi hızlandıracagını soyledı.
diş hekimin koydugu ilac ertesi gun kendılıgınden cıktı.ve bugun tam 20 gun olmasına ragmen komplikasyonlu cekimi yapılan dişimin halen yeri tam olarak kapanmadı.
bu durumda ne onerirsiniz?20 lik dişimin yeri iyileşmişken neden digeri halen kapanmadı endişelenoyrum cunku yedıgım seyler dokunun icine kacıyor.diş cekiminden sonra antibiyotik kullanmstım.
yardım rica edıyorum,tesekkurler..
komplikasyonlu diş cekimi sonrası
Ağız ve Diş Sağlığı0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Ağız ve Diş Sağlığı
- komplikasyonlu diş cekimi sonrası