Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni duzenlemesi, oğretmenleri her akşam 'gunluk plan' yapmaktan kurtarıyor. Planlar ozellikle mufettişlere gosteriliyordu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), her akşam "gunluk plan", her yıl da "unitelendirilmiş yıllık plan" yapmak zorunda olan oğretmenler icin bir kolaylık sağladı. MEB, yeni oğretim programlarına gore yayınevlerine oğretmen kılavuz kitaplarıyla ek olarak unitelendirilmiş yıllık plan verme zorunluluğu getirdi.

Talim ve Terbiye Kurulu, Ders Kitaplarında Aranacak Nitelikler Yonergesi'ni değiştirdi. İlkoğretimdeki 200 binden fazla oğretmeni ilgilendiren değişikliklerle oğretmenler gunluk ve yıllık planları internet siteleri ve dergilerden edinmek zorunda kalmayacak. Oğretmenlerin, "angarya" olarak gorduğu, coğunlukla fotokopiyle coğaltılan gunluk ve yıllık planlar, sadece mufettişlere gostermek icin hazırlanıyordu.

Turkceye dinleme eğitimi
Yeni hazırlanacak ders kitaplarına birkac sayfadan oluşan sozluk konulması zorunluluğu da, "oğrencilere sozluk kullanma alışkanlığı kazandırmak ve farklı sozluklere yonlendirmek" gerekcesiyle kaldırıldı. Turkce, Turk Edebiyatı ile Dil ve Anlatım ders kitaplarında sozluk bolumune yer verilmemesi kararlaştırıldı. Turk Edebiyatı kitabının sonuna edebiyat terimleri sozluğu eklenmesine karar verildi.

Yayınevlerine Turkce dersinde oğrencilere dinletilmek uzere okuma parcalarından oluşan CD hazırlama zorunluluğu getirildi. Bir CD'de ilkoğretimin ilk 5 sınıfları icin en az 4, ikinci kademesindeki sınıflar icin ise en az 6'şar dinleme parcası olacak.
Kaynak: Bir gazete