Bu konularda baya bilgi edindiğim ve cektirecek arkadaşlara yardımcı olması icin paylaşmak istedim.
Gecen sene sol alt yirmilik diş ağrım dayanılmaz bir şekilde başladı.Diş hekimine gittiğimde cenen cok dar cekilmesi gerek dedi.Bende bir cesaret ameliyat olacağım diye gittim fakat diş uc verdiği icin ameliyata gerek kalmadı iki uyuşturucu iğneden sonra cekildi ve hic anlamadım doktora dua ederek ayrıldım.Sonraki surec biraz zorluydu tabi sıvıyla beslenme ve ağrı neyse onu da atlattık.

Bu sene diğer yirmiliklerimin cekilme nedeni ise tel tedavisine başlayacak olmamdı.Ust yirmiliklerim tam cıktığı icin hic korkmadan gittim ve birinde hic hissetmezken diğerinde cok az hissettim.Bunun iki nedeni olabilir Birincisi dişler farklı zamanda ve farklı doktor tarafından cekildi (el hafifliği denen durum ayrıca bir tanesi uyuşması icin 6-7 dk beklerken diğeri 1-2 dk bekledi) İkincisi ise dişin pozisyonu yan mı yatmış koku nerde diğer dişlerle durumu ne konumda vb. Neyse onlardan da kolayca kurtulduk.

Sıra geldi sağ alt gomuk yirmilik diş ameliyatına.Ameliyat diyorum cunku bildiğin ameliyat yeşil onluk steril ortam ve dikiş.Ben yine aynı rahatlıkla -ya 3 tane cektirmişim bu mu zor olacak modunda- gittim.Doktorun yesil bone,onluk ve seffaf kaynak gozluğune benzer birşey taktığını gorunce heyecanlanmaya başladım.3 tane iğne vuruldu.bir tanesi neredeyse boğazıma kadar batırıldı.Sonra yuzume sadece ağzım acık kalacak şekilde ortu ortuldu (iyi ki de yapıldı cunku dikiş atarken iğne ipliği gormek istemezdim)Ağzım icinde neler yapıldı o an bilmiyorum ama bir 20 dk uğraşıldı.ben korktum tabi diğerleri tık diye cekilmişti.tabi olanları sonra gelince netten okudum ki sizde oyle yapın o yuzden burda soylemiyorum.Bu baya zor oldu eve geldim yutkunamıyorum ağzım kan icinde tukuremiyorum yemek yiyemiyorum.Bir hafta aşırı zorlandım.Burda okuyorum bazı arkadaşların cok kolay geciyor bunun nedeni dişin duruş pozisyonu diye duşunuyorum benimkisi yan yatmıştı.Tabi okuyan diş hekimleri ve cerrahlar olursa onlarda bilgi verecektir.Yalnız şunu belirtmekte fayda var ameliyat sadece cene cerrahı tarafından yapılıyor.Cıkmış ve uc vermiş yirmilikleri diş hekimi cekiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.Ameliyat olacak arkadaşlar bir an once yaptırın kurtulun ileride daha fazla acı cekmemek icin cunku yaş ilerledikce iyileşme suresi uzuyormuş (benim yaşım 25) Şimdiden herkese gecmiş olsun.