fal ile ilgili hadisler fal ile ilgili ayetler falla hadisler ayet ve falla ayetler
DİKİLİ TAŞLAR VE FAL OKLARININ HARAMİYETİ İLE İLGİLİ DİĞER BİR AYET-İ KERİME:
سورة المائدة (5) ص 107
حُرِّمَتْ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةُ وَالْدَّمُ وَلَحْمُ الْخِنْزِيرِ وَمَا أُهِلَّ لِغَيْرِ اللّهِ بِهِ وَالْمُنْخَنِقَةُ وَالْمَوْقُوذَةُ وَالْمُتَرَدِّيَةُ وَالنَّطِيحَةُ وَمَا أَكَلَ السَّبُعُ إِلاَّ مَا ذَكَّيْتُمْ وَمَا ذُبِحَ عَلَى النُّصُبِ وَأَن تَسْتَقْسِمُواْ بِالأَزْلاَمِ ذَلِكُمْ فِسْقٌ الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِن دِينِكُمْ فَلاَ تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الإِسْلاَمَ دِينًا فَمَنِ اضْطُرَّ فِي مَخْمَصَةٍ غَيْرَ مُتَجَانِفٍ لِّإِثْمٍ فَإِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
"Olu (kesilmeden kendiliğinden olen leşin eti), o (atılan) kan, domuz eti, Allahtan başkası icin kendisi (nin kesimi) ile ses yukseltilen (Allah'tan başkası adına boğazlanan), boğulmuş, (taş, ağac gibi şeylerle) vurul ( up oldurul) muş, (yukardan) yuvarlan (ıp ol) muş, boynuzlan (ıp ol) muş (hayvanlar ile), Canavarın yediği (parcalayıp oldurduğu hayvanlar) - (olmeden yetişip) kestikleriniz mustesna-, dikili taşlar uzerine (putlar adına) boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bunlar (geride zikredilen haramlardan her hangi birini işlemeniz) buyuk bir fısk (buyuk bir gunah ve Allah'ın taatından masiyetine cıkış) tır.
Bu gun kÂfirler dininiz (i iptal etmek) den umit kesmişlerdir. Artık onlar (ın size galip gelmesin) den korkmayın, ben (im emrime karşı geldiğiniz takdirde azabımın sizin uzerinize yonelmesin) den korkun. Bu gun sizin icin dininiz (in, farzlar, helÂl ve haramlarla ilgili hukumlerin) i ikmal'ettim (kemale erdirdim) ve sizin uzerinize nimetimi tamamladım ve sizin icin din olarak İslama razı oldum (sizin icin dinler arasından, Allah indinde tek muteber din olan islÂmı secip beğendim).
Her kim son derece aclık hÂlinde caresiz kalırsa, bir gunaha meyletmeksizin (ruhsat miktarını gecmeden ve lezzet gayesine yonelmeden haram olan bu etlerden olmeyecek kadar yiyebilir) cunku Allah ziyade mağfiret eden, cok acıyandır (bundan dolayı dara duşeni, bu etlerden yediği icin cezaya carptırmaz)."