tovbe duası bismillahirrahmanirrahim en iyi tovbe en etkili duası guzel tevbe
Yaradan gunahlarımı affetsin tovbelerimizi kabul etsin inşallah

Her gunahın affı icin kalb ile tevbe etmek ve dil ile istigfÂr etmek ve beden ile kaza etmek lÂzımdır. Yuz kere tesbîh etmek yÂni “SubhÂnallah-il-azîm ve bi-hamdihi” demek ve sadaka vermek ve bir gun oruc tutmak cok iyi olur.

“SubhÂnallahi ve bi-hamdihi subhÂnallahil-azîm.” (10) Bunu her gun ve her gece yuz kerre okumalıdır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

“Sabah-akşam 7defa “Allahumme ecirni minennar” diyen cehennemden kurtulur”

“Sabah-akşam 7 defa "Hasbiyallahu la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltu ve huve Rabbul-arşil-azim" okuyanın dunya ve ahiret işine Allah kÂfi gelir.”

“Sabah akşam yuz defa "Subhanallahi ve bihamdihi diyenin gunahları deniz kopuğu kadar da olsa affedilir.”İnşaallah.

Tovbe Duası

İmam Ali Zeyn'ul-Abidin'in Gunahları İtiraf Edip Yuce Allah’a Donuş (Tovbe) İstemi Hakkındaki Duası

Allah’ım senden (bir şey) istememe uc haslet engel oluyor; bir haslet de senden (bir şey) istemeye itiyor beni.

(Rabbim) Yerine getirmediğim getirmekte ağır davrandığım emirlerine tereddut etmeden işlediğim yasaklarına ve şukrunu eda etmekte kusur ettiğim nimetlerine bakınca senden (bir şey) istemeye utanıyorum. Sana yonelenlere husnu zanla dergÂhına gelenlere olan lutuf ve fazlını gorunce de senden istekte bulunmaya curet ediyorum. Cunku senin butun ihsanların bir lutuf butun nimetlerin karşılıksız bir bağıştır.

Ey mÂbudum şimdi ben zilletle boyun eğmiş bir halde izzet kapının onunde durmuş coluk cocuğu cok fakr-u zaruret icindeki biri gibi utanarak senden (lutuf ve merhametini) dileniyorum ve itiraf ediyorum ki bana ihsanda bulunduğun zaman sana karşı gelmemeye gayret etmekten başka bir şey yapmış değilim ve hicbir zaman da senin lutuf ve fazlından mahrum kalmamışım.

Şimdi ey Rabbim katında kotu şeyler kazandığımı ikrar etmek bana bir yarar sağlar mı? Cirkin işler yaptığımı itiraf etmek beni senden (senin azabından) kurtarır mı? Yoksa bulunduğum durum itibariyle gazabını mı hakkettim?! Yoksa seni cağırırken gazabınla mı cevap vereceksin?!

Seni tenzih ediyorum! Tovbe kapısını yuzume acık bıraktıktan sonra senden umit kesmem. Aksine gunahları buyuk bahtı donmuş amel zamanının bittiğini omrunun sona erdiğini gorup senden kurtulamayacağını senden kacamayacağını anlayınca tertemiz bir kalple sana donup ihlasla tovbe eden sonra da karşında eğilip bukulerek başını aşağı salarak korkudan dizleri titreyerek gozyaşları suratını ıslatmış bir halde kısık bir sesle seni cağıran sana yalvaran kendine zulmetmiş Rabbinin saygınlığını kucumsemiş hakir bir kul gibi; “ey merhametlilerin en merhametlisi; ey merhamet arayanların yoneldiği en merhametli zat; ey mağfiret dileyenlerin etrafında dolaştığı en şefkatli ZÂt-ı Kibriya; ey affı cezalandırmasından cok olan; ey rızası gazabından bol olan; ey guzel affıyla yaratıklarına minnet koyan; ey kullarını tovbelerinin kabul olacağına alıştıran; ey kotulerin tovbeyle ıslah olmalarını sağlayan; ey kullarının az amellerine razı olan; ey onların az amellerine cok mukÂfat veren; ey dualarına icabet etmeyi onlar icin tazmin eden ve ey lutfuyla onlara en iyi odulu vereceğini vaad eden (yuce Allah)!” diyerek seni cağırırım sana yalvarırım. Cunku ben sana isyan edip de bağışladığın en isyankÂr mazeret gosterip de mazur gorduğun en kotu ve tovbe edip de tovbesini kabul ettiğin en zalim kişi değilim.

Buradan sana yonelerek kacırdığı fırsatlara pişman olan; devşirdiği gunahlardan korkan; yaptıklarından utanc duyan; senin indinde buyuk gunahı affetmenin buyuk bir şey olmadığını bunun sana gore kolay bir iş olduğunu hadsiz hesapsız suclara goz yumabileceğini bilen ve sana en sevimli kulun; sana karşı buyukluk taslamayı terkeden gunahlardan sakınan ve surekli bağışlanma talebinde bulunan kul olduğunun bilincinde olan biri olarak tovbe ediyorum.

(Ey Rabbim) Buyukluk taslamaktan gunahlara devam etmekten sana sığınırım. Kusur ettiğim hususlarda senden bağışlanmamı dilerim. Âciz olduğum guc yetiremediğim konularda senden yardım isterim.

Allah’ım Hazreti Muhammed ve Âline salat eyle ve uzerime farz ettiklerini bana bağışla; hakkettiğim cezalandırmalarından beni kurtar; gunah ehlinin korktuğu (cehennem azabı)ndan bana guvence ver. Cunku sen af ile dolusun; mağfiret icin umulansın; bağışlama ile tanınmışsın; hacetimi senden başka kimseden dilemem; gunahımı senden başka bağışlayacak olan yoktur. Her turlu eksiklik sıfatından munezzehsin sen. Senden başka kimse bana zarar veremez senden başka kimseden korkmam. Hic şuphesiz sen takva ehlisin; mağfiret ehlisin. Muhammed ve Âline salat eyle ve hacetimi gider dileğimi kabul et; gunahımı bağışla korkumu guvene cevir. Hic kuşku yok sen her şeye kadirsin ve bunlar sana pek kolaydır. Âmin ya Rabbe’l-Âlemin.

Hz Ali Zeyn'el-Abidin'in Sahife-i Seccadiye adlı Dua Kitabından

Allahım bugune kadar bilerek veya bilmeyerek senin rızan olmayan birtakım şeyler yaptım..Ya rab sen yucelerin en yucesisin.Sen yaratansınaffedensin.Bugune kadar işlediğim gunahlarım icin sana binlerce tovbe ederim...Bana doğru yolu bulan kullarından olmayı nasip et...

Amin.