Merhaba kızlar... Dişlerimle ilgili beyazlatamama gibi bir sorunum vardı uzun zamandır.Sigara kullanıyorum.Cay-kahve severim.Bunlar dişleri zamanla sarartıyor tabi ve lekelerde vardı dişlerimde.Gunde 3 defa fırcalamama rağmen,hemen hemen tum beyazlatma urunlerini hatta karbonatı bile denememe rağmen sonuc alamadım.Hatta bir defa da diş hekimime beyazlattırma işlemi yaptırdım bir sure sonra sonuc aynıydı.
Gecenlerde MİSVAK aklıma geldi.Gitim baharatcıdan misvak aldım.Henuz 1 hafta olmadı başlayalı ve sonuc mukemmel
Once normal fırca ve macunla guzelce fırcalıyorum dişlerimi.Sonra misvakla ozellikle lekeli yerleri fırcalıyorum.Lekeler ciddi ciddi azaldı ve araştırınca başka bircok faydası oldugunu da oğrendim.Ustelik hic bir zararı yok ve faydalı olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmış.olayın dini boyutu da var o da ayrı guzel tabi.Mutluyum Paylaşmak istedim

Bunlarda bazı faydaları:

Her şeyden once iyi bir antiseptiktir.

Ağız kokusunu giderir.

Diş curumelerini onler.

Diş etlerini guclendirir.

Surekli kullanımda diş eti kanamalarını bitirir.

Balgamı bertaraf eder.

Ağız kuruluğunu onleyerek akıcı konuşmayı sağlar.

Misvak yağı eklem ağrılarına karşı faydalıdır.

Misvak tohumu mide kuvvetlendiricidir.

Surekli kullanımda hem sesi hem de cildi guzelleştirme ozelliği vardır.

Bir sunnet-i seniyyeyi ihya ettiğimiz icin amellerimiz de sevaplarımızı artırır.

Misvak dişlere olduğu kadar ihtiva ettiği kimyevi maddeler dolayısıyla gozler icin de faydalı bir ağactır.

Uykudan ve namazdan once muhakkak misvak kullandığını oğrendiğimiz Resulullah'ın (sallallahu aleyhi ve sellem) ummetine misvak ile ilgili tavsiyelerini paylaşalım:

Oruc tutanlar sabahları misvak kullansınlar, akşama doğru kullanmasınlar cunku iftarda iki dudağı kurumuş olan kimsenin kurumuş ağzı kıyamet gununde nur olacaktır.

Ağızlarınız Kur'an'ın gectiği yollardır. O yolları misvakla temizleyiniz.

Misvak kullanmak icin Cebrail'den (as) o kadar cok telkin aldım ki bu mevzuda bir vahiy gonderileceğini zannettim.

Ummetimi zorlamayacağına inansaydım, onlara her abdest alışlarında misvak kullanmalarını emrederdim.

Hz. Ayşe validemiz (r.anha) şoyle rivayet eder: Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) eve girdiği zaman ilk iş olarak dişlerini misvakla temizlerdi.