Ek odeme alamayan memurlara Ocak ayından itibaren 40 YTL, Temmuz'dan itibaren de 40 YTL ilave odeme yapılmasını ongoren kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
Kanuna gore, ek odeme alamayan kurumlarda calışan memurların maaşlarına 2006 Ocak'tan itibaren her ay 40 YTL, Temmuz'dan itibaren de 40 YTL daha olmak uzere toplam 80 YTL ek odeme yapılacak.
Ek odeme alacak olanlar şunlar:
Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Yuksek Secim Kurulu, Adalet Bakanlığı, İcişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Koyişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kultur ve Turizm Bakanlığı, Cevre ve Orman Bakanlığı, Savunma Sanayii Musteşarlığı, AB Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Ataturk Kultur, Dil ve Tarih Yuksek Kurumu Başkanlığı ile bağlı kuruluşları, Turk Patent Enstitusu Başkanlığı, GAP Bolge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Ozel Cevre Koruma Kurumu Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı, Yuksekoğretim Kurulu, universiteler ile yuksek teknoloji enstituleri, Emniyet, DSİ, Karayolları, Tapu ve Kadastro, Orman, Tarım Reformu, Petrol İşleri, SHCEK, Basın-Yayın ve Enformasyon, Genclik ve Spor, Vakıflar, Sivil Havacılık, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları, Elektrik İşleri Etut İdaresi, İller Bankası, Turkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitusu, Maden Tetkik ve Arama genel mudurlukleri, il ozel idareleri ve belediyeler ile bunların bağlı kuruluşları, il ozel idareleri ve belediyelerin kurdukları mahalli idare birlikleri ile Ataturk Orman Ciftliği Mudurluğu'nun merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında yer alanlar ile subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar.
Sendikalı kamu gorevlilerine, uyelik kesintisi yapılan her ay icin 5 YTL tutarında sendika odeneği verilecek.
Aile yardımı odeneği gosterge rakamı, 1.500'e cıkarılacak. Boylece aile yardımı odeneği, 10 YTL artırılacak.
Din ile emniyet hizmetleri tazminat gosterge rakamları da yukseltilecek. Buna gore, ek odemenin yanı sıra, polis ve din gorevlilerinin maaşlarında aylık ortalama 100 YTL'lik daha artış yapılacak.
Kamu kurum ve kuruluşlarında mimar, muhendis ve teknik hizmetler kadrosunda bulunan ve acık mahallerde fiilen calışan personele, kurum ayrımı yapılmaksızın, ayda yaklaşık 90 YTL ek ozel hizmet tazminatı verilecek.
Oğretmenlerin ek ders ucretleri de 3.6 YTL'den 5 YTL'ye cıkarılacak.
.
Haber my.net haber sitesinden alıntıdır...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Memurlara ek odeme tamam... (nihayet)