gecenlerde doktora gittim ve cenemde disk kayması oldugunu soyledi.. şoyle anlatayım.. once ortodonti tedavisi gordum bi 2 2.5 yıl kadar ..ancak en buyuk sorunum dilimin yutkunurken on dişlere temas etmesiydi ve bu nedenle on dişlerde tamamen iyi bir kapanış sağlanamadı. teller cıktıktan sonra gece kullanmam icin apareyler verdi doktorum hatta ilk kullandığımın ustune bi cıkıntı yapmıştı doktorum dil dişe değmesin ve aynı zmanda doğru yutkunabileyim diye ama maalesef dilim bir turlu bunu oğrenemedi yutkunurken surekli dikkat etmek gerekiyo ki her an nasl yutkundm diye duşunemiyosunuz.. ben en başta tedaviye başlamadanda kıtır kıtır sesler geliyodu tedaviyle beraber doktorum sakız ciğnemememi fındık, erik gibi sert gıdalrı ısırarak yemememem gerektiğini,..vs. soyledi o sıralar bunlara cok dikkat ettim yok deneck kadr azalmştı şikayetm bundan 1.5 yıl oncede yne ses geldi ve bi protez uzmanına gittim o zman bi seyim olmadıgını soyledi.. tabi bu sırada bu protez uzmanıyla benim ortodonti tedavimi yapan doktor fikir alışverişinde bulnmuşlar ve protez uzmanı tel takmaya devam etsin demiş ama benm ortodontistim bana tekrardan tel takmadı. bu sıralar yine şikayetlerim cok arttı cenemden kıtır kıtır sesler geliodu o biraz gecti gibi oldu bu seferde sanki sol tarafımda bi şey sıkışmş gibi bi his var ve hafif bi acıma oluodu cenemi acıp kapatrken yemek yerken.. dedim yine bir doktora gideyim yine aynı protez uzmanına gittim film filan hic bişey cektrmedi eliyle ceneni sağa kaydr sola kaydır filn dierek kontrol etti.. disk kayması var sende bunun icin splint yapıcaz sana bir tane ve aşndırma yapıcamki baskı arka dişlerinden kalksın dedi .. başka doktorlara sorsan bunu yapmazlar keisnlkle filan gibide bir yaklaşmda bulndu bu nedenlede benm aklm karştı acıkcası .. bilmiyorum ne yapıcam ..

Ankarada bu ttur tedavi ,icin gidilebilecek yerler varmı ozellikle devlet hastanesi biliyorsanz tercihim kızlar yardm lutfenn...Yarn gitmem lazm doktora cenemde ağrıda başladı cnku (