Cay, kahve bir yana dursun yiyip ictiğiniz yiyecek ve icecekler dişlerinizi zamanla sarartır. Eski gorunumunu kaybeden dişlerinizi kimyasal madde iceren beyazlatma kitleri yerine doğal yollarda yeniden bembeyaz yapabilirsiniz.
İşte beyaz dişlere sahip olmanın 5 doğal yolu:

Duzenli olarak dişlerinizi fırcalayın ve diş ipi kullanın: Ağız sağlığınız icin yapmanız gereken mumkunse her yemekten sonra ya da en az gunde 2 kez dişlerinizin fırcalanmasıdır. Duzenli diş fırcalama ve diş ipi kullanımı diş curuğunun yanı sıra dişeti hastalığına iyi gelir. Plağı kaldırmada yardımcıdır. Ağız bakımının iyi olması koroner kalp hastalığı ve felc gibi diğer kalp sorunlarının riskini azaltıyor.

Cilekle fırcalayın: Kucuk cilekler yuksek kan basıncı, kardiyovaskuler hastalık ve kanser riskini duşurmeye yardım etmesinin yanında dişlerinizi beyazlatmada faydalıdır. Cileğin icindeki C vitamini plak oluşumunu yok eder. Ayrıca cilek turlerinde bulunan doğal bir burukluk hissi veren malik asit dişinizdeki yuzey lekelerinin cıkmasına yardımcıdır. Cileği ezin ve bir diş fırcasıyla bunu dişlerinize uygulayın. 5 dakika bekledikten sonra ağzınızı suyla iyice yıkayın. Limon suyu ve tuzla hazırlayacağınız macun cileğin yerini alabilir.

Peynir tuketin: Yemeklerden sonra peynir yemek curukleri onlemeye yardım eder ve diş minesinin yeniden canlanmasını destekler. Peynirde bulunan ve sut proteini olan kazein diş minesinin daha guclu olmasını sağlar.

Kabartma tozuyla dişleri cilalayın: Kabartma tozunun guluşunuzun parlamasına yardım ettiği bircok kişi tarafından bilinir. Kabartma tozunu limonla karıştırıp macun haline getirin ve diş fırcasıyla dişinizi fırcalayın ve 1 dakika bekleyin. Sonra iyice fırcalayıp dişlerinizi iyice durulayın. Bu karışım diş minesindeki yuzey lekelerini yok etmeye yardımcıdır. Diş ve dişetleriniz hassas ise tek başına karbonat tozu kullanın. Bu karışımı sadece haftada bir kez uygulayın ve bir dakikadan daha uzun sure dişlerinizde bekletmeyin.

Sebze ve meyve ciğnemek: Akşam yemeğinden sonra havuc veya ciğ kereviz gibi sebzeler ya da elma ve armut gibi meyveler ciğnemek dişlerinizi cilalar ve diş minesinin uzerindeki lekeleri cıkarır. Sert meyve ve sebzeler tukuruk uretimini artırır ve tukuruk de dişlerinizi diş curuğune yol acan bakterilerden korur.(kaynak:haberatesi)

http://www.zaman.com.tr/aile-saglik_dislerinizi-beyazlatmanin-5-dogal-yolu_2229846.html#