Merhabalar, ortodontistlerle goruşme fırsatım oldu, kimisiyle anlaşıp son anda vazgectim. Ortodontik tedavi gormem gerekiyor, şikayetim ust cenemdeki darlık ve son 1 yılda on dişlerde bunun yarattığı capraşıklık, 20liklerdendir diyordum ama alt yirmilik dişimi cektirdiğimde ust kısma dokunmadılar kokleri henuz oluşmadığı icin ama rontgende kafaları kocamandılar, buna rağmen darlık yapabilirler mi bilmiyorum ama bir ortodontist ust cene darlığımın olduğunu ve tedavi edilmezse ameliyatlık duruma bile gelinebileceğini soylendi. ust cene darlığı vakalarının fotoğraflarına baktım, dar bir kubbe gibi ama aşırı değil benimki. o doktor once rpe aparatı sonra da tel tedavisi şeklinde planlamıştı, kafama da yatmıştı ama ulaşım vb. gibi bazı nedenlerden dolayı oradan vazgectim ve dun başka bir klinikle goruştum, doktor haftaya braketleme randevusu verdi, yani rpe'yi kullanmayacağım onun cizdiği plana gore, ısrarla bu aparattan ve kullanıp kullanmama luzum olup olmadığından bahsettim artık zorla taktırcaktım o derece, ama yok hayır diyor ille de, adam bu işin doktorasını yaptı sonucta ben mi iyi bilcem o mu. ama yine de tatmin olmadım.
sonra biraz araştırdım. telden sonra pekiştirme amaclı damaklık kullanılıyormuş, yani rpe kullanmadan tel tedavisine başlasam akabinde bu damaklığa gectiğimde damağımı adam gibi şekillendirir mi bu pekiştirme damaklığı? dar kubbemsi goruntuyu normalleştirir mi yani, boyle bir fonksiyonu var mı bunun? lutfen yardımcı olun braketleme randevum tam 1 hafta sonra, salı gunu. o gune kadar kararımı vermek istiyorum iyicene oğrenip, aksi halde randevuyu iptal etmeyi duşunuyorum.